Obavijesti

News

Komentari 60

Starac (71) je ušetao u banku i urlao: Raznijet ću se bombom!

Starac (71) je ušetao u banku i urlao: Raznijet ću se bombom!
7

U središtu Zagreba usred dana muškarac je prijetio bombom. Sve je bilo blokirano. Policajci su ga uhvatili u banci. Nije se odupirao, samo je pokrio lice crnim šalom...

VIDEO

Urlao je iz petnih žila na ljude u banci i prijetio da će se raznijeti bombom, kazali su nam očevici drame u utorak u OTP banci na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

Veliku paniku u središtu Zagreba u utorak nešto poslije podneva izazvao vremešni razbojnik (71) upavši u OTP banku u Preobraženskoj ulici broj 6. Tražio je od djelatnice novac, prijeteći bombom. Nepoznatu napravu stavio je na pult.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prestrašena žena dala mu je oko 30-ak tisuća kuna. Razbojnika je na izlazu zaustavio zaštitar. Zajedno s još jednim građaninom zadržao ga je do dolaska policije.

Policija je vrlo brzo stigla i sve blokirala, a muškarac je neupješno pokušao pobjeći. Nakon kratke potjere po prostorijama banke, policajci su ga uhitili. Bombe ipak nije bilo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zatvoren centar Zagreba: Razbojnik opljačkao banku na Cvjetnom trgu! Reporter: Anja Lucić Više na http://bit.ly/2jsG07C

Posted by 24sata on 24. siječnja 2017

Cvjetni trg inače je jedno od najprometnijih mjesta u Zagrebu, s velikom brojem nadzornih kamera. Svakodnevno prođu tisuće ljudi i u utorak nije bila iznimka. U trenutku razbojstva na trgu s mnogim kafićima i dućanima nalazilo se više stotina ljudi. Što je muškarcu prolazilo kroz glavu, da je odabrao upravo taj trenutak i to mjesto da počini zločin, nikome nije jasno.

- Čula sam kako viče i prijeti. Policajci su brzo i žestoko reagirali, gotovo su me pregazili dok su trčali prema banci - opisala nam je jedna od prolaznica koja se u tom trenutku našla na Cvjetnom. Muškarac se policajcima koji su ga privodili nije odupirao, samo je pokrio lice crnim šalom.

Iz policije su nam službeno potvrdili kako nad 71-godišnjakom provode kriminalističku istragu te da je muškarac u banci prijetio bombom.

Uz kombi i tri policijska vozila u pratnji policajaca u banku je ušao i policijski pas. Ljudima koji su se nalazili u obližnjim kafićima, dućanima i frizerskom salonu nije bio dopušten izlazak dok policija nije utvrdila kako nema prijetnje od eksplozije. Čekali su oko sat vremena dok policajci i psi nisu pročešljali banku. Nasreću, ovaj pokušaj pljačke prošao je bez ozlijeđenih, a šteta u banci je nekoliko desetaka tisuća kuna. Kazna za razbojništvo s oružjem je od tri do 12 godina zatvorske kazne.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:49

Ovo je drugi pokušaj razbojništva u banci na području Zagreba od početka ove godine.

A prije manje od tjedan dana iz pravoslavne crkve na Cvjetnom, koja se nalazi preko puta banke, otuđena je vrijedna oltarska ikona, o čemu još traje istraga.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a