Obavijesti

News

Komentari 12

Staricu ostavili da leži na travi ispred bolnice, curica je infuziju primala vani pored stepenica...

Staricu ostavili da leži na travi ispred bolnice, curica je infuziju primala vani pored stepenica...
1

I dok je ispred Gradske bolnice na Zvezdari u Beogradu na travi ispred bolnice ležala nesvjesna starica, u Novom Pazaru djevojčica je infuziju primala vani pored stepenica...

VIDEO

'Moja majka u dobi od 80 godina šest sati čekala je pred Gradskom bolnicom na Zvezdari u Beogradu...Polusvjesna je ležala na travi i nitko joj nije pomogao', ispovijest je Ruzmide Oruči čija je majka fotografirana kako leži na podu ispred bolnice u Beogradu.

Za Nova.rs njena je kći ispričala kako je starica (80) 1. srpnja iz Kliničkog centgra prebačena u Gradsku bolnicu, gdje je ostavljena da ispred ustanove čeka na prijem.

Panika zbog korone u Srbiji: Vučić zatvara cijeli Beograd?

- Snimljena su joj pluća i na snimci se vidi da je upala zahvatila oba plućna krila, ali kako piše u dokumentima, virus COVID-19 nije identificiran. U Kliničkom centru dali su joj uputnicu za Gradsku bolnicu, dovezli je ondje i ostavili... S njom nitko nije bio u pratnji, jer su mi i brat i sestra u bolnici, a snaha je u izolaciji - objasnila je Ruzmida. Ispričala je kako joj se u jednom trenutku majka javila telefonom i rekla da čeka na prijemu.  - Mislila sam da je u nekoj čekaonici ili negdje u bolnici. No, kad sam je poslije nazvala da vidim kako je, rekla mi je da još čeka i da joj nije dobro. U tom trenutku krenula sam prema bolnici, a dok sam stigla, ona je već bila polusvjesna, buncala je i ležala na travi... Prišla joj je samo jedna žena i dala malo vode - prepričala je ljutito Ruzmida.

Kasnije je saznala da su njezinu majku ostavili su ispred Gradske bolnice gdje je čekala satima. Kako jadna starica više nije mogla stajati na nogama, samo se srušila na travu i ležala na očigled svih zaposlenika u bolnici.  Ruzmida je kazala kako su preko puta nje stajali ljudi, gledali i ne prilazili joj.  -  Nije ljudski ženu tako ostaviti vani. To što netko ima 80 godina, ne znači da nema pravo liječiti se i živjeti. Kako možete gledati ženu koja leži na travi ispred bolnice i ne prići joj, ne pitati što joj je? Pa nije sjela na travu kao na livadi, doslovce je ležala polusvjesna - kazala je uznemirena Ruzmida koja je tražila od odgovornih u bolnici zašto joj nisu primili majku, no dobila je odgovor "kako je sve bilo puno". - Samo su mi kratko rekli da nema mjesta, kao i da je to COVID bolnica, a da mojoj majci u dokumentima piše da ona nema koronu... Ali tko ju je onda ondje doveo, pitala sam ih. Pa nije došla sama! Na to nisam dobila odgovor, opisala je Ruzmida za Nova.rs. 

Liječnica iz 'srpskog Bergama': Šaljite pomoć, kolega nema, a pacijenti nam umiru svaki dan!

U isto vrijeme, još jedna potresna fotografija dolazi nam iz Novog Pazara koja dokazuje da je srpsko zdravstvo u totalnom kaosu.

Naime, društvenim mrežama počela se širiti fotografija maloljetne djevojčica koja prima infuziju pored stepenica dječjeg odjela, a uz nju stoje medicinska sestra te ženska osoba za koju se pretpostavlja da joj je majka.

I koordinator Opće bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je autentičnost fotografije.

- Ispitat ću tko je od liječnika i sestara ovo napravio. Naredio sam unutrašnju zdravvstvenu kontrolu i tko god bude sudjelovao u tome i napravio prekršaj, bit će drastično kažnjen - poručio je Đerlek.

Dodao je i da je 80 zdravstvenih djelatnika na bolovanju, od ukupno 632 njih koliko je zaposleno u Općoj bolnici Novi Pazar.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca