Obavijesti

News

Komentari 9

Staricu spalio u peći nakon što ju je pokušao silovati

Staricu spalio u peći nakon što ju je pokušao silovati
4

Vojvodina: Eržebet Balint (71) opirala se napadu silovatelja, što je Jožefa razljutilo. Udario ju je nekoliko puta po glavi, a tijelo je odlučio spaliti

VIDEO

Jožef Kertes (42) iz sela Ostojićeva u Vojvodini pokušao je u nedjelju u selu Jazovu kraj Čoke silovati 71-godišnju Eržebet Balint. Nakon što mu to nije uspjelo, staricu je zadavio i ubacio u naloženu peć. Kertes je u staričinu kuću ušao pod izgovorom da traži posao. Naivna starica, koja je živjela sama, pustila ga je u kuću. Kad joj je prišao i počeo ju napastvovati, Eržebet se pokušavala braniti. Njeno je opiranje vojvođanskog monstruma samo još više razljutilo. Ubio ju je udarcima po glavi i spalio da prikrije zločin. Pronašli su je susjedi Ištvan i Eržebet Radulov.
- Živad je slobodno šetala po dvorištu, a inače ih nije puštala. To me začudilo pa sam se htjela uvjeriti je li joj dobro i sa suprugom ušla u kuću. Zapljusnuo nas je jaki smrad koji je dolazio iz pravca ostave gde se nalazi otvor za loženje paorske peći. Sledio nas je prizor koji smo ugledali. U peći su bile nagorjele ljudske kosti. Jasno su se vidjela rebra i karlične kosti - ispričali su šokirani susjedi ubijene starice Ištvan i Eržebet Radulov.

VIDJELA DIM, A NIJE ZNALA DA GORI SUSJEDA
Prva susjeda Rozalija Baji (69) kaže da je iz staričina dimnjaka u nedjelju oko podneva primijetila gust dim. To joj je, kaže, bilo čudno jer je Eržebet peć palila pred večer kad je pratila serije na televiziji.

VEĆ JE HTIO UBITI, A UOČI ZLOČINA POKRAO POLA SELA
Nekoliko dana prije nego što je pokušao silovati pa je ubio i spalio Eržebet Balint, Jožef Kertes (42) je stanovnicima sela Jazova iz kuća i pušnica pokrao kobasice, suho meso i slaninu. Policajci su ga uhvatili, ali su ga nakon kriminalističke obrade odmah pustili iako su znali da je već služio zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubojstva. Da su ga zadržali iza rešetaka, tvrde stanovnici Jazove, Eržebet Balint još bi bila živa.

SLOVENAC BACIO PET ŽENA U KRUŠNU PEĆ
Slovenac Metod Trobec, najpoznatiji serijski ubojica s područja bivše Jugoslavije, zavodio je prije tridesetak godina usamljene žene u lokalima. Odvodio ih je u svoju kuću u Gorenjoj Vasi, gdje bi ih silovao, a potom zadavio. Policija je ostatke čak pet žena pronašla u njegovoj krušnoj peći 1979. godine. Osudili su ga na smrtnu kaznu, koju su mu poslije zamijenili 20-godišnjom zatvorskom kaznom. Monstrum se na kraju objesio plahtom 2006. godine u zatvoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.