Obavijesti

News

Komentari 133

Stavio mandat u mirovanje: Posvetit ću se radu u stranci

Stavio mandat u mirovanje: Posvetit ću se radu u stranci
3

OPERATIVAC: Brkić kaže da je glavni tajnik najveće političke stranke u Hrvatskoj i da HDZ ne bi mogao funkcionirati bez njegova maksimalnog angažmana u stranci

VIDEO

Milijan Brkić (HDZ) nakon prve sjednice Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta pojasnio je da je zastupnički mandat stavio u mirovanje jer ne može istovremeno kvalitetno obavljati dvije funkcije te da će se posvetiti radu u stranci. Isto je podsjeća učinio i 2011. godine.

- Ja sam glavni tajnik najveće političke stranke u Hrvatskoj. U dogovoru s predsjednikom stranke stavio sam mandat u mirovanje. Ja sam operativac. To ne znači da posao u Saboru nije operativan i zahtjevan, ali jednostavno da bi stranka mogla funkcionirati odlučio sam se maksimalno posvetiti stranci - rekao je.

VIDEO

Na pitanje ide li na neku drugu dužnost u izvršnu vlast, Brkić uzvratio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne znam. Ja sam glavi tajnik stranke, stavljam mandat u mirovanje da bih se mogao posvetiti stranci jer nisam toliko sposoban kao neki da bih mogao istovremeno obnašati tri funkcije - poručio je.

Među aktivnostima u HDZ-u na kojima će raditi je i priprema unutarstranačkih izbora .

Milijan Brkić (HDZ) i Ivan Kovačić (Most) imenovani su koordinatorima Vijeća za suradnju, koje je u Banskim dvorima održalo svoju prvu sjednicu. Dogovoreni su prijedlozi kandidata od strane Mosta i Domoljubne koalicije za zamjenike i pomoćnike ministara, a već na sjednici Vlade u četvrtak kažu počet će se usuglašavati o konkretnim imenima za sva ministarstva.

Na pitanje je li i Milijan Brkić jedan od kandidata za navedene funkcije Kovačić je u šali uzvratio:

- Ne znam. Što se mene tiče ja ga ne bih nikada uzeo - poručio je Kovačić uz napomenu da se šali.

VIDEO

Brkić je na to samo kratko uz smijeh uzvratio da je "to njegovo demokratsko pravo". No, iako postoje prijedlozi za zamjenike i pomoćnike ministara na Vladi sutra neće biti imenovanja.

- Mislim da ne bi bilo ni dobro da sve riješimo u roku od pet minuta, onda sigurno taj rad ne bi bio toliko kvalitetan. Nećemo raditi ni tri mjeseca, a nadam da bi u sedam do deset dana mogli imati sve posloženo. Moramo ustrojiti kabinete ministara i zamjenike, jer su kabineti prazni i mora se što prije donijeti proračun - poručio je.

Brkić je naveo da će taj posao biti odrađen u skladu sa zakonima koji su na snazi.

- Tako će biti sprovedeno ako se ne bude drugačije zakonski odlučilo, dok su aktualni zakoni na snazi. Mi smo legalisti, moramo poštivati zakone i temeljem tih zakona ćemo odlučivati. Rečeno je da je Vijeće savjetodavno tijelo, bit će politička potpora aktualnoj Vladi, odnosno oni koji će davati prijedloge - izjavio je Brkić.

Na pitanje hoće li direktori javnih poduzeća iz bivše Vlade ostati na svojim funkcijama ili će imenovati nove pa raspisati javne natječaje, odgovara:

- Koliko ja znam zakoni su jasni. Sve dok ne budu promijenjeni s vi oni koji su sada zatečeni obnašat će svoje dužnosti i funkcije, radit će odgovorno kako bi bilo bolje sutra Hrvatskoj i građanima, a ne bilo kojoj političkoj opciji - poručio je.

Mostov Kovačić je odbacio medijska nagađanja da je ovo tijelo "nad Vlada ili Vlada u sjeni".

- Mi smo samo jedno savjetodavno tijelo koje će predlagati i davati savjete ili kako je već u narodu rečeno bit ćemo politička volja da omogućimo što jednostavniji i lakši rad Vlade - poručio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!