Obavijesti

News

Komentari 3

Stazić i Hebrang nastavili se prepirati oko kamiona

Stazić i Hebrang nastavili se prepirati oko kamiona
1

Sabor je u 9.30 nastavio 11. sjednicu raspravom o Izvješću o radu Istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica oko nabave 39 kamiona

VIDEO

Pred saborskim zastupnicima našli su se u utorak zaključci istražnog Povjerenstva koje jer trebalo rasvjetliti spornu MORH-ovu nabavu 39 kamiona pri čemu je navodno proračun oštećen za 14 milijuna kuna.
- Bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića treba odlikovati te predložiti za pomoćnika glavnog tajnika NATO-a jer šteta da ovdje u provincijalnim prostorima propada njegov talent - ironično je to u Saboru predložio SDP-ov Nenad Stazić, predsjednik istražnog povjerenstva. Kolege iz vladajuće većine optužio je da su svim sredstvima nastojali prikriti istinu o nabavi kamiona. S obzirom da su HDZ-ovci tvrdili na su nabavljeni Ivecko kamioni jedini imali NATO certifikat, Stazić napominje:
- Usudio bih se to otkriće usporediti s otkrićem antibiotika u medicini - rekao je Stazić. Za vladajuće sve je čisto. Zaključili su da pri nabavi kamiona nije bilo nezakonitosti, da nije oštećen državni proračun te da je Rončević kamione nabavio sukladno zakonu. Za HNS-ovog Beusa Richembergha rad povjerenstva može se shvatiti kao smokvin list na golotinju HDZ-a.
- Afera kamioni ili je kriminal u javnoj nabavi ili je politički kriminal u izmišljanju kleveta o političkom suparniku - ustvrdio je HDZ-ov Andrija Hebrang. Ističe da su optužbe stizale iz centra političke moći, te da su aferu izmislili oni kojima je stalo da se poništi istraga policije I državne revizije koja nije imala primjedbe na javnu nabavu kamiona. Na Stazićeve optužbe da je on bio umješan u aferu jer je u to vrijeme bio potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo, Hebrang ističe da je u to vrijeme bio u bolnici i borio se za život.
U Velikoj vijećnici oporba je tvrdila je je u slučaju kamioni koji nije riješen četiri godine riječ ili o izostanku političke volje ili zataškavanju istine da se slučaj rasvjetli. Za HDZ kažu nije važna istina već je najvažniji broj ruku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a