Obavijesti

News

Komentari 2

STEM pokret i na obali: Djeca su oduševljena, interes je velik

STEM pokret i na obali: Djeca su oduševljena, interes je velik
1

Uspješna Croatian Makers liga održala je radionice robotike i programiranja u osnovnim školama na otocima i u Dalmaciji gdje tijekom zime nema puno aktivnosti za djecu

VIDEO

Jako nam se svidjela radionica o robotima, zabavna je i poučna. Nastavit ćemo je pohađati jer je edukativna i zanimljiva te će dobro doći svim učenicima, ispričale su učenice petog razreda Osnovne škole Bol na Braču.

Croatian Makers liga u njihovoj je školi, kao i u još desetak osnovnih škola diljem hrvatske obale, u manje od dva tjedna organizirala STEM radionice. To su besplatne radionice robotike i programiranja BBC micro:bitova i mBotova. Cilj projekta bili su Dalmacija i otoci zato što tamo tijekom zime nema puno aktivnosti za djecu. STEM auto je tijekom veljače obišao čak 18 mjesta, od čega četiri otoka - Korčulu, Brač, Hvar i Pag.

Ukupno su održane 24 radionice robotike, na kojima je sudjelovalo više od 470 djece.

- Djeca su oduševljena. Radionica je odlična. Izazvala je velik interes tako da bismo već od sljedeće školske godine u našoj školi htjeli početi s robotikom koja je zasad još na mrtvoj točki - rekao je profesor Zoran Sardelić iz Osnovne škole Blato.
Turneju po Dalmaciji Croatian Makers liga započela je posjetom Osnovnoj školi Cavtat, gdje su se dvanaestero učenika, nekoliko nastavnika, ali i jedna majka prvi put susreli s robotikom i programiranjem. Nakon toga STEM auto revolucija posjetila je Dubrovnik i Mokošicu. Ondje su učenici programirali mBotove. Trećeg dana posjetili su i prvi otok na turneji, Korčulu, a nakon toga osnovne škole u Zmijavcima, Tučepima, Jelsi na otoku Hvaru, Srijanima, Imotskom, Svetom Filipu i Jakovu te drugim mjestima duž hrvatske obale. Posljednje četiri radionice održane su u Osnovnoj školi na otoku Pagu. Ondje ih je posjetilo više od sedamdeset učenika. Time je završila turneja zimskog STEM auta po Dalmaciji i otocima.
Revolucijom STEM auto na hrvatskoj obali službeno je započela distribucija BBC micro:bitova, a ista će se nastaviti u drugom projektu - STEM revolucija.

BBC micro:bitovi, koje je Croatian Makers liga dijelila po turneji STEM auta na hrvatskoj obali, ne dolaze iz sredstava prikupljenih STEM revolucijom, nego iz ostalih sredstava IRIM-a.

Svim domaćinima Croatian Makers liga je u znak zahvale ostavila po jedan primjerak micro:bitova kako bi nastavnici mogli nastaviti s edukacijom djece na tom području.

Na kraju su poručili da u budućnosti planiraju nove turneje i druge zanimljive projekte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava