Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

'Šteta što je Lesar otišao, ali želimo mandat natrag'

Novoizabrana predsjednica kluba zastupnika HNS-a Vesna Pusić na konferenciji za novinare komentirala odlazak Dragutina Lesara iz stranke

Patrik Maček
Video: Patrik Maček
0 komentara

Šteta što je Dragutin Lesar donio odluku da ode iz HNS-a, no sada Klub očekuje da se povede za svijetlim primjerom poput Vladimira Primorca i vrati mandat stranci, kazala je Pusić.
Smjenu Gorana Beusa Richemberga s mjesta potpredsjednika kluba opravdala je neiskustvom.
- Vodili smo se logikom da je u ovoj situaciji bolje da potpredsjednik bude netko tko je odradio jedan saborski mandat i poznaje administraciju, a to je, odlukom predsjedništva, Zlatko Koračević - rekla je Pusić. Najavila je inicijative HNS-a u područjima gospodarstva, zaštite okoliša i obrazovanja, a osvrnula se i kaskanje u donošenju tzv. europskih zakona.
- Plan je uskladiti 121 zakon, a ako želim stići plan, do 15. srpnja ove godine moramo uskladiti 69 zakona. Na dnevnom redu tek je 13 prijedloga tzv. europskih zakona. Svoje prijedloge dostavili su ministarstvo kulture, poljoprivrede, donekle zdravstvo i gospodarstvo, a najviše zaostaju ministarstvo pravosuđa i financija - rekla je Pusić i podsjetila da je Sabor u protekle četiri godine ukupno donio 160 zakona.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message