News

Komentari 640

Stožer zaustavlja akcije zbog pogreba 11 žrtava iz Sotina

Stožer zaustavlja akcije zbog pogreba 11 žrtava iz Sotina

Od jutra se u Vukovaru opet postavljaju ćirilični natpisi, a iz Stožera su pozvali one koji su imali namjeru oštetiti ili skinuti nove ćirilične ploče, da ne poduzimaju ništa

Igor Gavrić iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara rekao je nakon sastanka kako su odlučili da neće poduzimati nikakve aktivnosti u znak pijeteta prema 11 Hrvata iz Sotina, koje će pokopati u ponedjeljak. Stožer neće činiti ništa i zbog možebitnog dolaska premijera Milanovića u Vukovar i na sahranu Sotinjana, rekao je Gavrić. 

O nastavku aktivnosti odlučit će nakon toga, a imaju svu vjeru da će se održati sastanak. Pozivaju i sve pojedince koji imaju neku namjeru oštetiti ili skinuti nove ploče da ne čine ništa.

Odoru s odličjima ostavio na ogradi ispred policije

Ispred zgrade policije u Vukovaru oko 14 sati je došao Stevo Culej, predsjednik Udruge specijalne policije Vukovarsko-srijemske županije. Pred policiju je stigao s nekoliko suboraca te je skinuo policijsku odoru s odličjima i objesio je na ogradu kako bi izrazio nezadovoljstvo postavljanjem ćiriličnih ploča. Kratko je izjavio samo da 'odoru ostavlja ministru 21. stoljeća'. 

U Vukovaru se pod jakim policijskim osiguranjem od ranog jutra postavljaju ploče s ćiriličnim natpisima na zgrade državnih službi. Iz Stožera ranije nisu reagirali već su samo rekli kako je ovo opet šaka u oko vukovarskim braniteljima jer prisutnost velikog broja interventne policije djeluje kao okupacija grada. 

- Vladina odluka da vrati ćirilične ploče ujedno je i morbidna kada se zna da je sutra pogreb 11 mučki ubijenih Sotinjana koje smo pronašli u masovnoj grobnici nakon 20 godina. Ovim činom još jednom pokazuju bezosjećajnost prema žrtvama Vukovara - izjavio je bio Igor Gavrić iz Stožera.

Penava: Spremni na pregovore

- Milanović ili tko god sve ovo vodi jako želi prosuti krv u Vukovaru. Mali glas razuma dolazi od predsjednika. Razgovarat ćemo sa svakim da sačuvamo živce, mir i živote. To nije politička stvar, mnogi naši političari nisu tome dorasli i HDZ je pridonio ovoj situaciji - rekao je HDZ-ovac Ivan Penava, govoreći u kontekstu Ive Sanadera i njegovih postupaka, nakon čijeg odlaska je na vlast došao Zoran Milanović. 

Dodao je da se netko s njima ovdje jako poigrava te da su oni samo pijuni.

Penava, koji je član Gradskog vijeća Vukovara, kaže i kako je ograda ispred policije obična demonstracija sile jednog čovjeka koji ne da Vukovaru da krene dalje od ćirilice. 

- Ove ograde nisu poštivanje većinskog stanovništva. Naš premijer ponaša se kao beba kojoj su uzeli zvečku - rekao je HDZ-ovac.

Žene Vukovara policajcima dijelile kavu, sokove i kolače

Oko 30 Žena Vukovara iza 15 sati je otišlo prema zgradi Državne uprave i policije kako bi policajcima dale kolače, kavu i sokove. Policajcima su rekle da poštuju njihov rad i da imaju razumijevanja prema radu policije. Jedan od policajaca ispred zgrade Državne uprave je rekao kako ništa ne smiju primiti te su žene ostavile paket i krenule prema zgradi policije.

Nove ćirilične ploče postavili u Vukovaru, skinuli ih i u Biskupiji kod Knina

Najčitaniji članci