Obavijesti

News

Komentari 42

Stier: Ilčić nema pravo ulaziti u privatnost svog protukandidata

Stier: Ilčić nema pravo ulaziti u privatnost svog protukandidata
1

Ilčić me izvijestio da se namjera kandidirati za gradonačelnika Varaždina i to je logična odluka za jednog predsjednika strank, izjavio je Stier koji se Ilčiću zahvalio na angažmanu...

VIDEO

Potpredsjednik Vlade Davor Ivo Stier zahvalio se u petak na angažmanu Ladislavu Ilčiću koji je dao ostavku na dužnost njegovog osobnog savjetnika za ljudska prava, rekavši da ga je Ilčić ranije upoznao da se želi kandidirati za gradonačelnika Varaždina, ali je i naglasio kako ne bi trebalo ulaziti u privatnost političkih takmaca, a što je Ilčić napravio komentirajući privatni život HDZ-ovog kandidata.

Ilčić me izvijestio da se namjera kandidirati za gradonačelnika Varaždina i to je logična odluka za jednog predsjednika stranke, ali naravno, to nije kompatibilno s funkcijom posebnog savjetnika. Želim se zahvaliti gospodinu Ilčiću na angažmanu, izjavio je Stier.

Ocijenio je da je sada predizborna kampanja i dodao kako se tu mogu uvijek čuti i malo žešče retorike. "Uvijek sam se zalagao da to bude  u skladu s određenim pravilima i da se ne uđe u privatnost kandidata, kazao je Stier.

Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić danas je, najavljujući kandidaturu na gradonačelnika Varaždina, izjavio kako bi podržali kandidate HDZ-a kada bi im se oni sviđali. "Što se tiče kandidata u Varaždinu, stranka koja se poziva na kršćanstvo ima kandidata koji živi na potpuno suprotan način", izjavio je Ilčić koji nije želio pobliže objasniti tu izjavu o HDZ-ovu kandidatu Damiru Habijanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stier je također kazao kako kao politički tajnik HDZ-a očekuje dobre rezultate na izborima u svim lokalnim jedinicama.

Upitan kako je na nedavnom maršu žena u povodu 8. ožujka tražena Ilčićeva ostavka i je li to imalo utjecaja, Stier je odgovorio da to nije razlog odlaska, jer je Ilčić kandidaturu najavio ranije, i da je danas dao sva objašnjenja.

Dodao je kako je bilo pitanja i oko datuma njegovog imenovanja na savjetničku dužnost te da su u ministarstvu uvijek bili precizni i nisu ništa krili. On je imenovan u prosincu i procedura imenovanja posebnih savjetnika nije nešto što ide na odluku Vlade, kazao je Stier.

U tom kontekstu ni za druge posebne savjetnike nismo imali nikakve posebne pressice, ali uvijek smo odgovarali točno, precizno i istinito na sve upite novinara, ocijenio je.  Upitan hoće li uzeti nekog novog savjetnika rekao je da ima još dva posebna savjetnika koji odlično odrađuju svoj posao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.