Obavijesti

News

Komentari 27

Jeste li se smrznuli? Najniža temperatura bila je čak -8,2°C

Jeste li se smrznuli? Najniža temperatura bila je čak -8,2°C
1

U Zagrebu su u 6 ujutro izmjerena -4,4 stupnja, dok je u Varaždinu bilo -6, u Sisku -6,1, na Plitvičkim jezerima -3,2, u Pazin -4,6°C. Lipik je u 6 ujutro mjerio -6,2°C, a Daruvar -7,1°C. U Karlovcu je bilo -6,7°C...

VIDEO

Kako je i najavljeno, u Hrvatsku je stiglo zahlađenje. Tako je u 6 sati ujutro, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda,  najhladnije bilo u Bednji, gdje je izmjereno svega -8,2 stupnja. Na Puntijarki (Medvednica) i na Zavižanu bilo je -8 stupnjeva, dok je na mjernoj postoji Parg-Čabar izmjereno -7,1 °C.

U zagrebačkom Maksimiru su, pak, izmjerena -4,4 stupnja, dok je u Varaždinu bilo -6, u Sisku -6,1, na Plitvičkim jezerima -3,2, u Pazin -4,6°C. Lipik je u 6 ujutro mjerio -6,2°C, a Daruvar -7,1°C. U Karlovcu je bilo -6,7°C, u Bjelovaru -4,5, dok je u Osijeku (-2,2°C) i Slavosnkom Brodu (-1°C) bilo nešto 'toplije'. 

Jak vjetar odsjekao Pag, snijeg pada u Osijeku i iznad Splita...
Jak vjetar odsjekao Pag, snijeg pada u Osijeku i iznad Splita...

No, minusi još nisu stigli do Istre, Kvarnera i Dalmacije. U Puli je tako u 6 sati izmjereno 1,1 °C, dok je Rijeka bila na 0°C. U Crikvenici su izmjerena 2°C, a u Senju 2,4°C. U Kninu je bilo 4 °C, u Splitu 6,7 °C, a u Dubrovniku 9 stupnjeva.

Najtoplije jutro izmjereno je na otocima. Na Lastovu je izmjereno 9 stupnjeva, u Komiži na Visu 9,2°, a najtoplije je bilo na Palagruži, gdje je u 6 sati ujutro izmjereno 11,2°C.

Kako javlja HRT, na Jadranu će bura još i tijekom četvrtka onemogućavati normalno prometovanje. Do petka će prevladavati suho, pa i barem djelomice sunčano, a od vikenda ponovno oblačnije, uz povremene mjestimične oborine, najprije na Jadranu, gdje će zapuhati jugo, zatim i u ostalim krajevima. Temperatura zraka bit će porastu.

Pokretanje videa...

00:37

Četvrtak - još hladnije, na kopnu uz mraz 

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, uz više oblaka u najistočnijim krajevima. Puhat će povremeno umjeren istočni i jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -6 do -4 °C, a najviša dnevna od 0 do 2 °C.

Podjednako relativno hladno bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz pretežno sunčano vrijeme, te povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima većinom sunčano, uz more i vedro. U gorju i unutrašnjosti Istre ujutro mraz i ponegdje kratkotrajna magla. Duž obale u noći i prijepodne jaka, mjestimice i olujna bura, osobito podno Velebita, u drugom dijelu postupno će oslabjeti. Jutarnja temperatura zraka od -7 do -3 °C, uz obalu između 2 i 6 °C, a najviša dnevna od -2 do 0 °C, na moru između 7 i 10 °C. 

Vakula: Bit će toliko hladno kao malo kada u povijesti mjerenja
Vakula: Bit će toliko hladno kao malo kada u povijesti mjerenja

Na srednjem i južnom Jadrana te u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. Ujutro umjerena, mjestimice i jaka bura s olujnim udarima tijekom dana će slabjeti. More umjereno valovito i valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 0 °C, uz obalu između 4 i 7 °C, a najviša dnevna uglavnom od 6 do 12 °C.

Od petka ponovno oblačnije, uz jugo, ponegdje oborine

U petak u unutrašnjosti barem djelomice sunčano, ujutro ponegdje s maglom. Za vikend i početkom idućeg tjedna oblačnije, do nedjelje u gorskim krajevima uz mogućnost slabih oborina na granici kiše i snijega, a u ponedjeljak u većini krajeva kiša. Do nedjelje hladno, osobito u noći i ujutro, zatim porast temperature zraka. 

U petak na Jadranu pretežno sunčano, na sjevernom dijelu uz umjerenu naoblaku. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar.

Za vikend i u prvom dijelu novoga tjedna promjenljivo mjestimice s kišom. U subotu će prolazno zapuhati umjereno jugo i južni vjetar, a od ponedjeljka sjeverozapadnjak

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa