Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
92 komentara

Stigli na vježbu: Vojska Kosova i Albanije se iskrcala u Zadru

U vojnoj vježbi 'Immediate Response 19' ukupno sudjeluje 1600 pripadnika iz 15 zemalja, a iz Albanije i Kosova došlo je oko stotinjak vojnika sa 23 sigurnosna vozila. Vježba traje do 6. lipnja

Iskrcavanje snaga s brodova HRM-a u Zadru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
92 komentara

U sklopu međunarodne vojne vježbe "Immediate Response 19", koja se od 10. svibnja do 6. lipnja održava na više lokacija u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj, u zadarskoj luci Galženica u ponedjeljak poslijepodne s dva desantna broda minopolagača Hrvatske ratne mornarice (HRM) "Krka" i "Cetina" iskrcalo se stotinu pripadnika oružanih snaga Republike Albanije i Kosovskih snaga sigurnosti sa 23 vozila.

U toj vojnoj vježbi ukupno sudjeluje 1600 pripadnika oružanih snaga iz 15 zemalja.

Immediate Response 19 VOJNA VJEŽBA U SLUNJU Snimke s poligona: Američki vojni helikopteri izvršili desant

Davor Alujević, zapovjednik broda DBM-82 "Krka", rekao je kako je to prvi puta da se brodovima HRM prevoze snage s mjestom ukrcaja u luci druge savezničke države, odnosno iz albanske luke Drač.

"Dosad smo sudjelovali uglavnom u prijevozu vlastitih snaga. Ovo je prvi puta da prevozimo međunarodne snage iz međunarodne luke na vježbu Immediate Response 19. Put je prošao u redu, s planiranim aktivnostima, bez ikakvih problema", rekao je zapovjednik Alujević.

IMMEDIATE RESPONSE 19 VIDEO: VOJNA VJEŽBA Black Hawk u Udbini: Napravili zračni desant sa 17 helikoptera

Nakon iskrcavanja u Gaženici, snage će cestovnim putem biti transportirane na vojni poligon "Eugen Kvaternik" kod Slunja.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message