Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
34 komentara

Štite granice s mora: Švedski 'pirati' u lovu su na izbjeglice

Nezadovoljni kako Obalna straža obavlja svoj posao, članovi ultradesne "Nacionalne budućnosti" patroliraju 5 km širokim tjesnacem sa Danskom te zaustavljaju migrante da se 'ušuljaju' u Švedsku..

Foto: YouTube
34 komentara

Uniformirani u crnu odoru sa oznakama organizacije Nationell Framtid (Nacionalna budučnost) pomoću glisera i dalekozora prate 5 km širok tjesnac sa Danskom. Formirani su prošle godine nezadovoljni kako obalni graničari u Sjevernom moru rade svoj posao. Smatraju da ne čine dovoljno da zaustave migrante da uđu u Švedsku.

- Nismo vidjeli Obalnu stražu danas, a ne viđamo ih baš previše. Ne znamo koliko često izlaze na more, ali mi ih ne viđamo -kaže osnivač grupe Denis Ljung.

Prvo glasnim megafonima upozoravaju čamce da prilaze švedskim vodama. Kažu kapetanu da zaustavi svoj brod i vrati se u Dansku. Ako ih oni pak ignoriraju, svojim plovilima manevriraju i ometaju ih u vožnji čekajući dolazak Obalne straže.

Foto: YouTube 2

Denis Ljung, koji negira da je ultradesničar kaže da  Šveđani i Norvežani ne mogu živjeti zajedno sa muslimanima i da to jednostavno neće raditi.
- Pogledajte mnoge slučajeve u Švedskoj gdje su muslimani ponašaju nasilno. Trebamo im pomoći, ali ne u Švedskoj. Ne želimo ih ovdje - istaknuo je Ljung

Prema službenim brojkama, bogata i socijalno napredna Švedska, nacija od 9 i pol milijuna ljudi od kojih je 20 posto stanovnika stranog podrijetla, primila je nakon Njemačke najviše izbjeglica i migranta -  163 tisuće tražitelja azila u 2015. godini, a očekuje još 100 tisuća u ovoj godini.

Zbog priljeva velikog broja migranata Švedska od siječnja ove godine traži da svi koji vlakom ili autobusom prelaze preko Oeresundskog mosta, glavnog ulaza izbjeglica u ovu skandinavsku monarhiju, moraju predočiti osobne isprave.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message