Obavijesti

News

Komentari 5

Stiže 70 milijuna kn za plaće u programu zapošljavanja žena

Stiže 70 milijuna kn za plaće u programu zapošljavanja žena
1

Ministarstvo rada osiguralo je 70 milijuna kuna za plaće žena koje su zaposlene preko projekta Zaželi te će pozvati sve nositelje projekta na potpisivanje aneksa ugovora kako bi im se novac odmah isplatio.

VIDEO

Dodatna financijska injekcija dogovara se s ministarstvom financija i za siromašnije lokalne jedinice. Posljednjih tjedana nekoliko udruga i lokalnih jedinica "diglo se na noge" jer su potrošile sva doznačena sredstva za zapošljavanje, a na nova, iz kojih bi isplaćivali plaće zaposlenih na projektu, čekaju mjesecima.

Projekt Zaželi financijski je, ali i društveno, najvredniji projekt koji se u Hrvatskoj financira iz Europskog socijalnog fonda. Dosad je preko njega zaposleno oko 6200 žena starijih od 50 godina koje vode brigu o desecima tisuća staračkih domaćinstava u seoskim područjima i na otocima ili u domaćinstvima kojima treba dodatna pomoć, piše dnevnik. 

Za njihove plaće i ostale troškove osigurano je oko milijardu kuna, projekt bi trebao trajati do 2021., no transfer novca prema korisnicima ide sporije nego što se očekivalo.

Ministar Pavić kaže da su nositelji projekta, 200 općina i gradova te 92 civilne udruge, dosad na svoj račun dobile 450 milijuna kuna. Korisnici su, međutim, doznačena sredstva odavno potrošili pa plaće novozaposlenih žena isplaćuju iz vlastitih proračuna. 

- Nijedna žena neće izgubiti posao i realizacija projekta nije ugrožena, uvjerava ministar Pavić i objašnjava da do zastoja u refundaciji sredstava nije došlo zbog nedostatka novca, nego zbog procedure, piše u petak Večernji list.

(mz)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca