Obavijesti

News

Komentari 68

Zahlađenje već večeras: Kiša i pad temperature za 15 Celzija

Zahlađenje već večeras: Kiša i pad temperature za 15 Celzija
3

U početku će na kopnu biti suho i djelomično sunčano, ali potkraj dana postoji mogućnost za lokalne pljuskove s grmljavinom, osobito na sjeverozapadu zemlje

VIDEO

Promjena vremena moguća je u srijedu navečer kad bi moglo započeti razdoblje svježijeg i promjenjivog vremena. Naime, prema prognostičkim kartama već u srijedu bi moglo doći do osvježenja jer će zapuhati slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. 

U početku će na kopnu biti suho i djelomično sunčano, ali potkraj dana postoji mogućnost za lokalne pljuskove s grmljavinom, osobito na sjeverozapadu zemlje.

Kako piše Crometeo, stabilno ljetno vrijeme na moru nastavit će se i danas. U noći i rano ujutro ponegdje je u zaobalju moguća magla, a poslijepodne u zaleđu Istre samo ponegdje može biti slabih i prolaznih pljuskova. Noću većinom tiho, danju će puhati slab maestral, rijetko gdje na moru Dalmacije popodne umjeren. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 16 do 20°C, uz obalu i na otocima od 21 do 26°C. Najviše dnevne temperature od 30 do 36°C.

dhmz.hr

U četvrtak mjestimični pljuskovi s grmljavinom

U četvrtak će na kopnu biti djelomično sunčano, a samo mjestimice može pasti malo kiše ili se lako dogodi nekakav pljusak s grmljavinom. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Temperatura zraka će biti ugodnija, od 26 do 31 Celzijev stupanj. 

U Dalmaciji će biti pretežno vedro. Na sjevernom Jadranu djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku, i uz mogućnost za slabe i mjestimične pljuskove s grmljavinom, većinom u zaleđu Istre i Kvarnera. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka bit će u neznatno porastu u odnosu na prethodne dane, najviše dnevne većinom od 29 do 34°C. 

dhmz.hr

Promjenjivo i nestabilno sve do kraja tjedna

Onda bi se promjenjivo i nestabilno vrijeme trebalo nastaviti sve do kraja tjedna. Pri tome se čini da će najviše oblaka, kiše i svježine biti za vikend. U skladu s kišnijim vremenom prema kraju tjedna će tako i temperatura biti sve niža, javlja Crometeo.

U petak će na sjevernom Jadranu biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, povremeno uz grmljavinske pljuskove koji su najizgledniji kasno navečer. U Dalmaciji djelomično sunčano i veći dio dana suho, ali se navečer lokalno očekuje porast naoblake uz slabe pljuskove, osobito u sjevernoj Dalmaciji. Puhat će većinom slabo do umjereno jugo. Na moru u drugom dijelu dana prolazno može biti i jakog juga. Od jutra toplo i sparno, najviše dnevne temperature od 27 ponegdje na sjevernom Jadranu do 33°C na jugu Dalmacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa