Obavijesti

News

Komentari 144

Ante Todorić u Zagreb ipak nije stigao avionom: Dolazi autom?

Ante Todorić u Zagreb ipak nije stigao avionom: Dolazi autom?
1

Postoji mogućnost da Ante Todorić uopće ne dođe izravnim letom u Zagreb, već u Italiju, Mađarsku ili Sloveniju te se potom autom uputiti prema Hrvatskoj...

VIDEO

Posljednje informacije:

15.04 - Ante Todorić nije bio ni na drugom letu iz Londona.

14.34 - Zrakoplov Croatia Airlinesa iz Londona upravo je sletio u Zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu.

13.35 - Iako je drugi let iz Londona za Zagreb, onaj Croatia Airlinesa, trebao sletjeti u 14.05 sati, na stranicama Zračne luke 'dr. Franjo Tuđman' objavljeno je kako avion kasni, te se njegov dolazak u Zagreb očekuje u 14.32 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovdje možete pratiti gdje je zrakoplov trenutno

12.05 - Kako se doznaje, Ante Todorić ipak nije bio u avionu. Mediji neslužbeno doznaju kako vjerojatno danas neće stići u Hrvatsku. Njegov povratak se očekuje sutra ili u subotu ujutro.  No, kako javlja N1, postoji mogućnost da Ante Todorić uopće ne dođe izravnim letom u Zagreb, već u neku od susjednih zemalja.  Navodno bi mogao sletjeti u Italiju, Mađarsku ili Sloveniju te se potom autom uputiti prema Hrvatskoj. 

11.48 - Prvi let iz Londona u Zagreb, onaj British Airwaysa, sletio je u 11.35 sati.  Još se ne zna je li Ante Todorić bio u njemu. Čeka se iskrcaj svih putnika.

-----------------------------------------------------------------------

Ante Todorić će se navodno danas, a najkasnije u petak, vratiti u Zagreb. Tako je, barem,  u srijedu najavio njegov odvjetnik Fran Olujić, a isto je potvrdio i njegov drugi odvjetnik Rajko Čogurić.

- Danas ili tijekom sutrašnjeg dana nesumnjivo je da će doći. Zadovoljni smo odlukom suca istrage. Ta je odluka na tragu presude Europskog suda za ljudska prava koja kaže da bilo kakvo rješenje mora biti valjano obrazloženo kako bi svaka stranka moga reagirati prema tom pravnom aktu. Bilo je više takvih presedanskih odluka gdje je i Vrhovni sud kazao da se treba držati praske europskog suda. Moramo to implementirati u pravni sustav - rekao je Čogurić, a prenosi N1

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:24

'Ne mogu ga uhititi jer nema potvrde od suca istrage'

Dodao je kako je jučer donesena takva odluka u kojoj sudac istrage nije imao dovoljno elemenata za drugačiju presudu, te da državni odvjetnik ''nije obrazložio zašto bi boravkom na slobodi okrivljenici mogli utjecati na svjedoke''.

Upitan očekuje li da će Ante Todorić po povratku u Hrvatsku biti uhićen Čogurić kaže:  'Očekujem da mi se klijent javi, to će biti ili danas ili sutra, ali ovaj tjedan će ta saga završiti. Ne očekujem uhićenje. Možda sam to jučer mogao očekivati, ali nakon ovakve odluke ne može se uhititi jer nema potvrde od strane suca istrage. Opasnost od bijega ne egzistira jer se pojavio, a ne postoji ni bojazan da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke'.

'Ne mora podnijeti iskaz, ali mi to želimo'

Čogurić smatra da nakon ovakve presude suca istrage više nije ni potrebno da Todorić pristupi davanju iskaza državnom odvjetniku, ali da će to učiniti.

- Možda je postojala neka lokalna potraga za njim ali taj nalog policije nije zaživio putem rješenja suca istrage i nema razloga za bilo kakve sankcije u smislu pritvorske mjere. Po meni u ovoj fazi nije ni nužno da pristupi državnom odvjetniku jer je ta procedura prekinuta, ali mi svejedno želimo onu propuštenu fazu da svoj prvi iskaz podnese i da to učini što prije -  kaže Čogurić koji još ne zna kakvu će obranu iznositi.

- Skeptičan sam jer zahtjev za provođenje istrage je opsežan i sa 20 stranica inkriminacija. Moramo proći materiju i odlučiti da li ćemo se braniti šire, uže ili nećemo iznositi obranu - kazao je Čogurić.

'Isključivo radi poslovnih razloga je napustio Hrvatsku'

Čogurić je ponovio da Ante Todorić nije bio u bijegu.

- On nije pobjegao. Bilo je nelogično očekivati da sjedi kući i čeka poziv policije. Ima obitelj. Isključivo radi poslovnih razloga je napustio Hrvatsku, bijeg nije razlog da je otišao jer da je to bio razlog, ne bi se on ni vratio - rekao je Čogurić za N1.

No, budući da let od Londona do Zagreba traje nešto više od sat i pol vremena, nije baš jasno zašto Anti Todoriću treba cijeli dan, odnosno  nekoliko dana da stigne.

Dva leta iz Londona: Prvi stiže u 11.35 sati, a drugi u 14.05

Kako bilo, u četvrtak u Zračnu luku dr. Franjo Tuđman u četvrtak slijeću dva zrakoplova iz Londona. Prvi zrakoplov koji stiže je od British Airwaysa, koji slijeće u 11.35 sati, dok je drugi zrakoplov Croatia Airlinesa, a taj dolazi u Zagreb u 14.05 sati

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su