Obavijesti

News

Komentari 66

Jesen stigla, dunjo moja: Pred nama kiša, jugo i još malo kiše

Dolazi ogromna kiša: 'Past će je više nego cijeli prošli mjesec'
4

Ove godine jesen je kalendarski nastupila danas, 23. rujna u 08:50 sati, a njom i oblaci, južina, kiša i pljuskovi s grmljavinom u većini krajeva Hrvatske

VIDEO

Sljedećih dana neće biti dosadašnje jutarnje svježine, ali hoće nekima teško podnošljive južine, u mnogim krajevima do utorka ujutro i kiš(urin)e!  Prvih dvadesetak sati astronomskog početka jeseni obilježit će oblaci, južina, kiša, u većini krajeva i obilniji pljuskovi s grmljavinom, uz koje će ponegdje vjerojatno pasti više litara kiše po četvornome metru nego u prošlih mjesec dana, pa i dulje, nova je prognoza Zorana Vakule.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

15:03


Tijekom utorka će kiša prestati i u većini se krajeva barem djelomice razvedriti, a potkraj srijede slijedi novo naoblačenje s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom. No, i ono će vjerojatno biti relativno kratkotrajno, te uglavnom manje intenzivno nego ovo na početku tjedna.

Već u drugom dijelu četvrtka velika je vjerojatnost razvedravanja, a tijekom petka gotovo diljem Hrvatske i za najsunčaniji dan ovoga tjedna jer se za vikend ponovno povećava vjerojatnost novog naoblačenja, do kraja nedjelje i kiše.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ponedjeljak popodne kiša, kiša i još malo kiše

DHMZ piše kako će kroz ponedjeljak vrijeme biti umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Oborina će mjestimice biti obilna i praćena grmljavinom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega, a u drugom dijelu dana moguće i u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i južni, poslijepodne u okretanju na sjeveroistočni. Na Jadranu će umjereno do jako jugo prema večeri postupno okrenuti na buru i sjeverozapadnjak, najprije na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura zraka od 17 u gorskim do 22 u istočnim predjelima, a na Jadranu i do 25 °C.

U utorak se vrijeme smiruje...

U prvom dijelu dana promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu, a u noći su još na jugu zemlje lokalno mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Od sredine dana uglavnom suho i sunčanije. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati većinom umjerena bura, podno Velebita s jakim, prolazno i olujnim udarima te sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 15, na Jadranu od 16 do 19. Najviša dnevna od 17 do 21, u unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu između 23 i 25 °C.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u