Obavijesti

News

Komentari 19

'Stižu dozvole za izvoz naših mliječnih proizvoda u Kinu...'

'Stižu dozvole za izvoz naših mliječnih proizvoda u Kinu...'
1

Procedura za omogućavanje izvoza hrvatskim mliječnih proizvoda u Kinu je u završnoj fazi te se nadamo da bi izvoz mogao započeti krajem godine, rekao je Tolušić

VIDEO

Kineske izvozne dozvole za hrvatske mliječne proizvode trebale bi biti gotove do kraja godine, što otvara vrata toga tržišta hrvatskim izvoznicima, izvijestio je u utorak potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Procedura za omogućavanje izvoza hrvatskim mliječnih proizvoda u Kinu je u završnoj fazi te se nadamo da bi izvoz mogao započeti krajem godine, rekao je Tolušić nakon sastanka u Vladi s ministrom poljoprivrede i ruralnih poslova Narodne Republike Kine Hanom Changfuom, na kojemu je sudjelovao i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Tolušić je rekao da je proces dobivanja izvoznih dozvola trajao pet godina te da Hrvatska u budućnosti želi izbjeći tako dugo razdoblje, jer je zainteresirana za izvoz pilećeg i svinjskog mesa, svježe i smrznute tune i drugih proizvoda.

"Želimo puno veću robnu razmjenu u poljoprivredi i prehrambenoj industriji i zato trebamo kineske izvozne dozvole", rekao je Tolušić.

"Drago mi je da kinesko ministarstvo poljoprivrede to shvaća i da će nam pomoći", dodao je.

Najavio je da će do kraja godine Kinezi snimiti promotivni film o hrvatskim prehrambenim proizvodima koji će se prikazivati na tamošnjim TV kanalima i pomoći njihovoj promociji na kineskom tržištu.

Kineski ministar Han Changfu ocijenio je hrvatsko- kinesku suradnju u području poljoprivrede jako dobrom te istaknuo kako ju Kina želi intenzivirati.

"Kinesko tržište treba kvalitetne proizvode i to može dati doprinos hrvatskoj poljoprivredi, a, s druge strane, kineski građani mogu uživati u kvalitetnim hrvatskim proizvodima", rekao je Changfu.

Dodao je kako uskoro očekuje dolazak hrvatskih mliječnih proizvoda na kinesko tržište te najavio medijsku promociju tih i drugih prehrambenih proizvoda iz Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca