Obavijesti

News

Komentari 231

Mesić o ukidanju ureda: Ovo je grubi pokušaj da me ušutkaju

Mesić o ukidanju ureda: Ovo je grubi  pokušaj da me ušutkaju
6

Riječ je o mojim stajalištima što aktualnoj vlasti smeta, a to su borba protiv korupcije i čvrsta antifašistička pozicija, nikada neću tolerirati fašizam i ustaštvo, kazao je Mesić

VIDEO

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić na konferenciji za novinare osvrnuo se na odluku Vlade od 13. travnja o ukidanju Ureda Predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti.

- Čak se i u socijalizmu na sjednicama vijeća znalo raspravljati, a jučer ništa. Priča da se meni zbog štednje uskrati korištenje ureda je priča za malo djecu, no vjerojatno ni za njih jer su današnja djeca obrazovana i pametna. Riječ je o mojim stajalištima što aktualnoj vlasti smeta, a to su borba protiv korupcije i čvrsta antifašistička pozicija. Nikada neću tolerirati fašizam i ustaštvo u državi koja treba biti demokratska. Ovo je grubi pokušaj da mi se zatvore usta. Samo pokušaj, ponavljam -  kazao je Mesić, javlja Dnevnik.hr.

Kazao je da se njegov angažman u gospodarskoj diplomaciji ne može mjeriti novcem.

- Zato je krajnje glupo prigovarati da ured nije podnosio izvješća o svojem učinku, o tome koliko je koristan. Takvo izvješće nitko ne može napraviti. Mi smo svaki mjesec slali izvješće o utrošku sredstava. Ono što je zakon tražio ovaj je ured ispunjavao. Oni koji bi me najradije zbrisali s lica zemlje govore da su troškovi ureda bili deseci milijuna - izjavio je Mesić

Naglasio je da je sudjelovao u sklapanju dva posla od 100 milijuna dolara. Koje su to tvrtke, u Mesićevom uredu su kazali da ne mogu govoriti bez njihova odobrenja. 

Zanimljivo, bivši je predjednik kazao i da je u jednom dogovoru, koji doduše nije realiziran, sudjelovao i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

Mesić je kazao i da u uredu nema dvije zaposlene osobe nego jednu te da nikad nije koristio automobil niti vozača. Također je naglasio i da Vladin zakon u odnosu na njega djeluje retroaktivno što se, kazao je, donosi samo u rijetkim slučajevima.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..