Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Stjepan Mesić pozvao sve građane da izađu na izbore

U svojoj izjavi povodom raspisivanja izbora predsjednik Mesić pozvao je sve građane da izađu na izbore i iskoriste svoje pravo glasa

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
0 komentara

Predsjednik Mesić službeno je u srijedu raspisao parlamentarne izbore za 25. studenog. U svojoj izjavi povodom raspisivanja izbora predsjednik je pozvao sve građane da izađu na izbore i iskoriste svoje pravo glasa. Prenosimo cijelu izjavu:
- Tradicija je, ali i dužnost Predsjednika Republike da vam se obrati u povodu raspisivanja parlamentarnih izbora. Došlo je, dakle, vrijeme da vama, građankama i građanima Republike Hrvatske kažem nekoliko riječi tim povodom. Ono osnovno znate: na biračka ćete mjesta izaći u nedjelju, 25. studenoga, dakle za malo više od mjesec dana. Neću trošiti vrijeme na druge tehničke pojedinosti, o tome će vas obavještavati mediji. Želim, međutim, zadržati vašu pozornost sljedećih nekoliko minuta, da bih s vama podijelio svoja razmišljanja uoči izbora za Sabor. Ja vam, naravno, ne smijem savjetovati za koga da se opredjeljujete. I neću! Ali, ja vam moram reći kakvu Hrvatsku svi zajedno zaslužujemo, a na vama je da procijenite koja je od stranaka sposobna takvu budućnost ponuditi. Ja, isto tako, ne smijem ocjenjivati pojedine stranke ili njihove čelnike. I neću! Ali moram vam reći kakva politika nije prihvatljiva ni ujedinjenoj Europi, ni međunarodnoj zajednici. A vi ćete sami ocijeniti tko nudi politiku što vodi u izolaciju, a tko onu koja otvara vrata Europe i svijeta. U svakome slučaju postoji nešto, što vam smijem, želim i moram reći, a to je ovo: u nedjelju, 25. studenoga, izađite na biračka mjesta. Iskoristite svoje pravo glasa. Odlučite sami o tome, tko će i na temelju kakve politike preuzeti kormilo hrvatske vlade u naredne četiri godine. Nemojte tu odluku eventualnim neizlaskom na izbore prepustiti drugima. Propuštena šansa ne može se nadoknaditi. Hrvatska treba i zaslužuje vlast i vladu koja će gledati prema naprijed, koja ni u kojem aspektu neće biti zarobljenikom prošlosti, mada će iz te prošlosti učiti, koja se neće bojati istine ni o onome što je bilo, ni o onome što jest, koju će - napokon - zanimati razvojni planovi, smanjivanje nezaposlenosti, smanjivanje zaduženosti i povećavanje proizvodnje, ukratko: dobrobit Hrvatske i svih njezinih građana. Govorim o vladi koja vas neće uvjeravati da živite dobro i sve bolje, nego koja će djelovati tako da ćete iz dana u dan doista osjećati da se vaš životni standard popravlja. Hrvatska treba i zaslužuje vlast i vladu koja će, bez ikakvih zadrški, bez fige u džepu i bez namjere da se sakriva iza praznih fraza, dosljedno voditi dalje na putu prema euroatlantskim integracijama.

Ostatak dokumenta pročitajte u vezanim člancima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message