Obavijesti

News

Komentari 102

Što ako izbije 3. svjetski rat? Najbolje je pobjeći u ove zemlje

Što ako izbije 3. svjetski rat? Najbolje je pobjeći u ove zemlje
1

Tenzije u svijetu rastu, a dođe li do novog velikog sukoba, nije loše znati u koje se zemlje možemo skloniti od ratnog vihora. Većina nam ih je vrlo daleka, ali neke su i u Europi...

VIDEO

Teroristički napadi, izbjeglički val, tenzije na Korejskom polutoku, zategnuti odnosi Rusije i SAD-a, SAD-a i Kine...sve su to razlozi zbog kojih mnogi misle da je svijet na rubu novog velikog sukoba ili III. svjetskog rata. Bio on realan ili ne, dobro je znati koja su to idealna mjesta na koja se možemo sakriti.

Donosimo vam popis najsigurnijih država u svijetu u koje se možete skloniti od ratnog vihora:

Butan

Daleko u Aziji, stisnut između Kine i Indije i okružen planinama, Butan djeluje kao idealno mjesto za bijeg, pogotovo za one koji vole prirodu, čist zrak i zelenilo. Zbog smanjenja emisije stakleničkih plinova, vlada je odlučila da će najmanje 60 posto zemlje ostati prekriveno šumama, a svaki mjesec, na jedan dan zabranjuje se vožnja automobila. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fidži

Daleko je Fidži i to dovoljno daleko da ostane izvan dometa topova. Otok u Tihom oceanu udaljen je od velikih gradova, tvornica i industrijskih centara zbog čega je okružen čistim morem bogatim ribom. Većina stanovnika bavi se poljoprivredom; uzgajaju kokosov orah, duhan, kavu, šećernu trsku, ananas, kakao...

Malta

Puno bliže nama smjestila se Malta. Otok u Sredozemnom moru vjerojatno bi ostao izvan ratnog sukoba. Nudi čisto more, ugodnu klimu, bogato povijesno nasljeđe...Ono čega nema u izobilju je zelenilo jer otok je načičkan naseljenim mjestima. 

Švicarska

Bogata zemlja okružena Alpama uvijek je bila sigurna i ostajala izvan velikih svjetskih sukoba. Tako će vjerojatno ostati i u budućnosti.

Grenland

Danski teritorij koji će vjerojatno u slučaju novog svjetskog rata ostati netaknut. Daleko je na sjeveru i to mu je zasigurno jedan od najvećih problema. oko 81 posto površine prekriveno je ledom pa većina stanovnika živi u fjordovima na jugozapadu gdje je klima blaža. 

Čile

Čileanski grad Punta Arenas najudaljenija je točna na svijetu od bilo koje države s nuklearnim oružjem. Zemlja je srednje razvijena, ali ima relativno visoku stopu rasta. 

Island

Udaljen od svih potencijalnih žarišta i jedna od najmiroljubivijih zemalja svijeta. Klima i nije baš najugodnija jer temperatura se rijetko penje iznad 15 stupnjeva, ali zemlja obiluje prirodnim ljepotama kakve se ne mogu pronaći nigdje drugdje u svijetu.

Novi Zeland

Još jedna miroljubiva zemlja koja, za razliku od Islanda, u svom sjevernom dijelu ima vrlo ugodnu i blagu klimu. Kroz povijest uglavnom su bili izvan ratnih sukoba, a iako su udaljeni, većinom su samoodrživi. Više od polovice električne energije daje im voda, a gospodarstvo je stabilno uz visok životni standard, donosi Express UK.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a