Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ako Mamići uplate 11 milijuna kuna mogu izaći iz Remetinca

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda podignulo je iznose jamčevina. Zdravko Mamić mora uplatiti 7 mil. kn, Zoran Mamić 4 mil. kn, a Damir Vrbanović 1 mil. kn

Pixsell
Foto: Pixsell
296 komentara

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda podignulo je iznose jamčevina koje bi braća Zdravko i Zoran Mamić te izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović trebali uplatiti da se brane  sa slobode.

Tako, Zdravko Mamić mora uplatiti 7 milijuna kuna, Zoran Mamić 4 milijuna kuna, a Damir Vrbanović milijun kuna.

Ako skupe taj novac i kad ga uplate na račun suda, moći će napustiti istražni zatvor.

Njihovi odvjetnici krenuli su u akciju prikupljanja novca, a ovisno o njihovom uspjehu vidjet će se hoće li već danas napustiti Remetinec.

- Izvanraspravno vijeće je donijelo odluku kojom se preinačuje rješenje suca istrage i to na način da se dopušta zamjena istražnog zatvora jamstvom s time da je jamstvo povećano za određene iznose. Za Zdravka Mamića je iznos povećan na 7 milijuna kuna, za Zorana na 4 milijuna kuna, a za Damira Vrbanovića na milijun kuna. Nakon što uplate jamstvo, okrivljenici moraju dati obećanje da će se pridržavati uvjeta jamstva i onda se ukida zatvor i idu na slobodu - rekao je sudac istrage Zdenko Posavec.

[video: 1101611 / ]

Podsjetimo, Zdravku Mamiću istražni zatvor određen je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, dok je njegovu bratu i Vrbanoviću istražni zatvor određen samo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Sva su trojica su u žalbama zatražila i da im se istražni zatvor zamijeni jamčevinom. S tariji Mamić ponudio je za obranu sa slobode pet milijuna kuna, a njegov brat Zoran dva milijuna kuna. Vrbanović je pak ponudio 500.000 kuna.

Nakon odluke Županijskog suda, Dinamo se oglasio priopćenjem:

"Izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić uz jamčevinu će biti pušteni iz istražnog zatvora nakon što je Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda preinačilo odluku sutkinje.

Podsjetimo, braći Mamić je prije deset dana, 5. srpnja, na prijedlog USKOK-a zbog "opasnosti utjecaja na svjedoke" određen istražni zatvor od mjesec dana. U međuvremenu je glavni direktor kluba Tomislav Svetina istaknuo podršku izvršnom predsjedniku i treneru i poručio kako "apsolutno cijeli klub stoji iza Zorana i Zdravka i vjerujem da će se tvrdnje USKOK-a i DORH-a pokazati neutemeljenima".

Par dana kasnije, 9. srpnja,  održana je sjednica Izvršnog odbora na kojoj su članovi još jednom istaknuli kako "vjeruju u nedužnost svojih vodećih ljudi, Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg glavnog direktora Damira Vrbanovića, a prema jednom od osnovnih principa demokracije, rukovodeći se p resumpcijom nevinosti, sigurni smo da će isto dokazati u daljnjem postupku. "

Možda vas zanima i ovo:
Message