Obavijesti

News

Komentari 296

Ako Mamići uplate 11 milijuna kuna mogu izaći iz Remetinca

Ako Mamići uplate 11 milijuna kuna mogu izaći iz Remetinca
2

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda podignulo je iznose jamčevina. Zdravko Mamić mora uplatiti 7 mil. kn, Zoran Mamić 4 mil. kn, a Damir Vrbanović 1 mil. kn

VIDEO

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda podignulo je iznose jamčevina koje bi braća Zdravko i Zoran Mamić te izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović trebali uplatiti da se brane  sa slobode.

Tako, Zdravko Mamić mora uplatiti 7 milijuna kuna, Zoran Mamić 4 milijuna kuna, a Damir Vrbanović milijun kuna.

Ako skupe taj novac i kad ga uplate na račun suda, moći će napustiti istražni zatvor.

Njihovi odvjetnici krenuli su u akciju prikupljanja novca, a ovisno o njihovom uspjehu vidjet će se hoće li već danas napustiti Remetinec.

- Izvanraspravno vijeće je donijelo odluku kojom se preinačuje rješenje suca istrage i to na način da se dopušta zamjena istražnog zatvora jamstvom s time da je jamstvo povećano za određene iznose. Za Zdravka Mamića je iznos povećan na 7 milijuna kuna, za Zorana na 4 milijuna kuna, a za Damira Vrbanovića na milijun kuna. Nakon što uplate jamstvo, okrivljenici moraju dati obećanje da će se pridržavati uvjeta jamstva i onda se ukida zatvor i idu na slobodu - rekao je sudac istrage Zdenko Posavec.

VIDEO

Podsjetimo, Zdravku Mamiću istražni zatvor određen je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, dok je njegovu bratu i Vrbanoviću istražni zatvor određen samo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Sva su trojica su u žalbama zatražila i da im se istražni zatvor zamijeni jamčevinom. S tariji Mamić ponudio je za obranu sa slobode pet milijuna kuna, a njegov brat Zoran dva milijuna kuna. Vrbanović je pak ponudio 500.000 kuna.

Nakon odluke Županijskog suda, Dinamo se oglasio priopćenjem:

"Izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić uz jamčevinu će biti pušteni iz istražnog zatvora nakon što je Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda preinačilo odluku sutkinje.

Podsjetimo, braći Mamić je prije deset dana, 5. srpnja, na prijedlog USKOK-a zbog "opasnosti utjecaja na svjedoke" određen istražni zatvor od mjesec dana. U međuvremenu je glavni direktor kluba Tomislav Svetina istaknuo podršku izvršnom predsjedniku i treneru i poručio kako "apsolutno cijeli klub stoji iza Zorana i Zdravka i vjerujem da će se tvrdnje USKOK-a i DORH-a pokazati neutemeljenima".

Par dana kasnije, 9. srpnja,  održana je sjednica Izvršnog odbora na kojoj su članovi još jednom istaknuli kako "vjeruju u nedužnost svojih vodećih ljudi, Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg glavnog direktora Damira Vrbanovića, a prema jednom od osnovnih principa demokracije, rukovodeći se p resumpcijom nevinosti, sigurni smo da će isto dokazati u daljnjem postupku. "

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 296
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa