Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Što se dogodilo? Smrt malene Larise i danas je veliki misterij

Tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije 34 godine kasnije zaprimilo je kaznenu prijavu protiv H. K. i M. V. K. zbog kaznenog djela ubojstva. Obitelj želi znati što se malenoj dogodilo

Foto: Facebook
22 komentara

Djevojčica Larisa Karamuja nađena je mrtva 5. kolovoza 1983. u obiteljskom stanu na adresi Sarajevska 67, u Zenici. Došla je iz Slovenije u posjet ocu. Okolnosti njene smrti do danas nisu razriješene.

Tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije 34 godine kasnije zaprimilo je kaznenu prijavu protiv H. K. i M. V. K. zbog kaznenog djela ubojstva, saznaje „Dnevni avaz“. 

– Predmet je u fazi prijave i uskoro se očekuje tužiteljska odluka – kaže Naila Muratović, glasnogovornik Tužiteljstva ZDŽ.

Prije mjesec, u Facebook grupi "Najokrutnije ubistvo djeteta na područjima bivše Jugoslavije" objavljen je status koji potpisuje Sandra Karamuja, inače sestra stradale djevojčice.

– Dana 21. 6. 2017. podnijeta je kaznena prijava za njeno ubojstvo Tužiteljstvu ZDŽ i slučaj već ima dodijeljenog tužitelja. Zahvaljujemo svim državnim i županijskim ustanovama koje su nam hitno proslijedile informacije koje posjeduju vezano za ovaj slučaj – napisala je Sandra Karamuja.

Zahvalila je dobrim ljudima koji su im izašli ususret i objasnili koliko su mogli i što su znali o okolnostima njene smrti.

– Ali, ipak još nismo ustanovili ime mrtvozornika koji je konstatirao smrt Larise Karamuje, ime doktorice iz Hitne pomoći koja ju je primila kada sam je tamo navečer dovela u pratnji našeg oca Husejina, ekipu iz Hitne koju sam ujutro 5. kolovoza 1983. dovela u stan, opet u pratnji našega oca Husejina – napisala je Sandra.

U statusu na Facebooku i u e-mailu koji je proslijeđen medijima navedeno je da su u stanu bile i Husejinove kolegice iz Vodoprivrede Željezare.

– Voljela bih se čuti i s tim ženama. Molimo da nam se jave i svjedoci koji su dan prije vidjeli našeg oca Husejina na zeničkom bazenu, kada je tamo odveo svoje dvije najmlađe kćeri kojima je tada bilo 7 i 8,5 godina. Mlađa od sestara, Larisa Karamuja ujutro 5. 8. 1983. zatečena je na krevetu pored mene, mrtva. Zahvalni bismo bili za bilo koju informaciju ili uputu kako se može doći do tih svjedoka – apelira se u statusu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message