Obavijesti

News

Komentari 167

Što se promijenilo od ponoći? U javni prijevoz s maskama, nove mjere i za prelazak granice

Što se promijenilo od ponoći? U javni prijevoz s maskama, nove mjere i za prelazak granice

Putnici koji dolaze iz Srbije, BiH, Kosova i Sjeverne Makedonije u Hrvatsku moraju provesti 14 dana u samoizolaciji, a ako se vozite javnim prijevozom - nosite masku. Inače vas neće pustiti unutra

VIDEO

Žarište u Zadru, pa žarište u Đakovu. Sve je više zaraženih i u Zagrebu, a korona je probila u čak dvije zagrebačke bolnice. U KBC Sestre milosrdnice zaražena je jedna liječnica koja je u ponedjeljak dobila simptome, a 20 ljudi je u samoizolaciji. U Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan zaraženo je 20 ljudi, od kojih je 16 štićenika. 

POGLEDAJTE VIDEO: Korona virus u Đakovu 

Pokretanje videa...

Časne u Đakovu 01:33

Stožer civilne zaštite je zbog sve većeg broja novooboljelih odlučio ponovno uvesti neke mjere. Jedna od njih odnosi se na putnike koji dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Sjeverne Makedonije. Naime, ako dođu u Hrvatsku, oni moraju biti u samoizolaciji idućih 14 dana u vlastitom domu ili u drugom odgovarajućem prostoru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, postoje iznimke. 

Na graničnom prijelazu s BiH prelasci su i dalje ograničeni na određene kategorije osoba

- Granična policija je spremna. Svi koji od 25. lipnja iz tih zemalja uđu u RH moraju biti svjesni da im slijedi samoizolacija. Postoje izuzeci koji se odnose na one koji zbog prirode posla i životnih okolnosti neće morati u samoizolaciju, a među njima su prekogranični radnici i oni koji tranzitiraju kroz te četiri zemlje i kroz Hrvatsku - rekao je Mladen Bužančić, voditelj Službe za granicu Policijske uprave splitsko-dalmatinske u Dnevniku Nove TV. 

Bužančić je rekao kako su samoizolacije pošteđeni i oni koji dolaze iz neodgodivih razloga, kao što su sahrane, hitna medicinska pomoć ili su prijevoznici.  

Zagreb: Prometni redar pomogao gospođi da uđe u autobus

Druga mjera odnosi se na javni prijevoz. Svi koji se voze javnim prijevozom moraju obavezno imati masku za lice ili medicinske maske  kada ulaze u javni prijevoz i kada u njemu borave. Osim putnika, to se odnosi i na vozače te na druge zaposlenike u javnom prijevozu. 

A što ako nemate maskicu na licu, a ulazite u autobus, tramvaj, vlak? U tom slučaju vas vozač neće pustiti unutra. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.