Obavijesti

News

Komentari 15

Što sve neće smisliti: Iz osvete mu je 'složio' prometni kolaps

Što sve neće smisliti: Iz osvete mu je 'složio'  prometni kolaps
5

Demokratski gradonačelnik nije podržao Christija u utrci za guvernera. Zato su ga guvernerovi suradnici odlučiti kazniti i smanjiti mu popularnost među građanima

VIDEO

Guverner New Jerseyja Chris Christie našao se u središtu skandala. Njegovi bliski suradnici namjerno su prouzročili prometni kolaps kako bi se osvetili njegovom protivniku, demokratskom gradonačelniku gradića Fort Leeja Marka Sokolicha.

Namjerno prouzročili kolaps

Zamjenik šefa njegova ureda naredio je svojim povjerenicima u prometnom nadzornom središtu da zatvore dva traka pred mostom George Washington koji spaja Fort Lee i New Jersey, piše BBC.

Nastao je veliki prometni kolaps u kojem su najgore prošli građani koji su kasnili s djecom u vrtiće, škole, a zatim i na posao.

Htio kazniti protivnika

Cilj je bio smanjiti gradonačelnikovu popularnost među građanima. Cristie se htio osvetiti gradonačelniku jer ga nije podupro u njegovoj utrci za guvernera.

Niz e-mailova i tekstualnih poruka koje su izašle u javnost dokazuju njegovu umiješanost u slučaju.

Iako je u početku negirao sve optužbe, popustio je pred dokazima.

Osudio djelo svojih suradnika

Crhistie je osudio ponašanje svojih suradnika. Kazao je da je ogorčen takvim ponašanjem koje je najviše naštetilo građanima.

Ovaj skandal mogao bi ozbiljno ugroziti Christijeve šanse na predstojećim predsjedničkim izborima.

Sokolich: Neka se ispričaju i nadoknade sve troškove

Sokolich, koji je inače porijeklom iz Hrvatske, izjavio je da nikad nije izričito odbio podržati guvernera. Sumnjao je da bi mogla biti riječ o osveti, no s optužbama se povukao sve dok u medije nisu procurili e-mailovi. 

– Kad sam doznao da je zaista riječ o namjernom činu, nisam mogao vjerovati da bi netko mogao biti toliko sitničav da ugrozi dobrobit jedne cijele zajednice. Zahtijevamo ispriku te da se netko obrati ljudima koji su na hitnu pomoć čekali tri ili četiri puta dulje nego inače. Moraju se ispričati obiteljima koje nisu stigle dovesti djecu u školu te nadoknaditi sve troškove koji su u četiri dana nastali zbog ove situacije – rekao je Sokolich. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"