News

Komentari 7

Stotine na bdijenju za ubijenu Sabinu u Londonu. Traže ubojicu koji ju je napao blizu kuće

Stotine na bdijenju za ubijenu Sabinu u Londonu. Traže ubojicu koji ju je napao blizu kuće

Ubojstvo se dogodilo samo šest mjeseci nakon što je ubijena Sarah Everard te nedugo pošto je gradonačelnik Londona Sadiq Khan poručio kako je nasilje nad ženama postalo nacionalna "epidemija"

Stotine "očajnih, bijesnih ili traumatiziranih" ljudi okupile su se u petak navečer na jugoistoku Londona na bdijenju u počast Sabine Nessa, 28-godišnje Britanke, koja je nestala prije tjedan dana i zatim je pronađena mrtva u parku glavnog grada. 

"Došla sam izraziti osudu užasnog ubojstva žene", rekla je Paula Martnis, koja živi u toj četvrti i istaknula je da "svi koji su došli žele pokazati solidarnost".

Stotine Londončana su došle s buketima, svijećama ili transparentima poslušati nekoliko govora o Sabini Nessa

Vigil in memory of Sabina Nessa in London

Mlada nastavnica je nestala prošlog petka nakon što je izašla iz kuće u kafić udaljen pet minuta pješice.

Prolaznik je pronašao njezino tijelo dan poslije. Britanska agencija PA navodi da je napadnuta nožem i skrivena ispod hrpe lišća. 

Premijer Boris Johnson je upalio svijeću ispred vrata Downing street 10 i izrazio sućut obitelji žrtve. 

Ubojstvo se dogodilo samo šest mjeseci nakon što je ubijena Sarah Everard, također u Londonu, te nedugo pošto je gradonačelnik Londona Sadiq Khan poručio kako je nasilje nad ženama postalo nacionalna "epidemija".

Sabina Nessa death

Ubojstvo Everard, 33-godišnje direktorice marketinga, ubijene ranije ove godine, dovelo je do velike pozornosti britanske javnosti i prosvjeda za prava žena.

Nakon što se Everard danima smatrala nestalom, njezino tijelo je pronađeno, a za njezinu otmicu i ubojstvo optužen je londonski policajac.

Na konferenciji za novinare u petak policija je navela da traži muškarca viđenog blizu otmice snimljenog videonadzorom i pozvala je građane da im se obrate ukoliko ga prepoznaju. 

Scotland Yard je uhitio dvojici muškaraca četrdesetih godina i zatim pustio. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Najčitaniji članci