Obavijesti

News

Komentari 3

Stožer o cijenama rušenja na Banovini: Radimo po zakonu!

Stožer o cijenama rušenja na Banovini: Radimo po zakonu!

Stožer civilne zaštite koji se bavi uklanjanjem posljedica potresa kaže da je u cijeni rušenja: uklanjanje, podupiranje, zbrinjavanje i recikliranje materijala nastalog nakon što se objekti oštećeni u potresu maknu

VIDEO

Stožer civilne zaštite koji vodi ministar branitelja Tomo Medved reagirao je na tekst 24sata o cijenama rušenja na Banovini. Reagiranje je poslao glasnogovornik stožera Mladen Pavić i prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani,
U vašem izdanju od 25.listopada pod naslovom „Rušenje na Baniji tri puta skuplje nego u Zagrebu“ iznesen je niz neistinitih tvrdnji, usporedbi  i proizvoljnih tumačenja u samo vama znanu svrhu.
Već u samom početku teksta iznesena je usporedba dviju neusporedivih mjera. Jedna je samoobnova, odnosno sanacija manjih oštećenja za koju je Programom mjera  predviđeno maksimalni 16.000 kuna za višestambene jedinice, odnosno 25.000 za obiteljske kuće po ispostavljenim računima i obnova putem javne nabave koja je na Banovini krenula još u svibnju ove godine. Tim modelom je 40-tak tvrtki od čega 11  lokalnih već obnovljeno 669 obiteljskih kuća.To su dva različita programa i nikako nisu usporedivi.

U nastavku teksta proizvoljnim izračunima dolazite do „svoje“ cijene uklanjanja objekata. Vođeni načelom transparentnosti svih aktivnosti, pogotovo financijskih na Banovini , dostavljeni su vam ukupni troškovi uklanjanja objekata, podupiranja dijelova zgrada kao i zbrinjavanja i recikliranja građevinskog materijala nastao uklanjanjem objekata. Jednako tako i način angažmana pojedinih gospodarskih subjekata nakon proglašenja stanja katastrofe na Banovini.
Također transparentno je dostavljen i financijski iznos koji je do sada stvoren te isplate  po pojedinim gospodarskim subjektima sukladno njihovu obimu posla. Vi ste cjelokupan trošak uklanjanja objekata, zbrinjavanja i recikliranja materijala zloporabili pretvorivši ga na kvadrat uklonjene površine.
Zlonamjerno je i u svrhu diskreditiranja rada Stožera CZ za sanaciju posljedica razornog potresa na Banovini iskazana cijena uklanjanja kao i način angažmana pojedinih gospodarskih subjekata.

Sve aktivnosti pa i na uklanjanju objekata provode se sukladno Programu mjera i drugim zakonskim propisima koji definiraju bilo cijene bilo postupanja u cilju sigurnosti građana ili zaštite okoliša. Stoga Vas,sukladno Zakonu o medijima molimo za objavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1