News

Komentari 198

Stožer objavio nove odluke, evo kako ćemo odsad ići u dućane

Stožer objavio nove odluke, evo kako ćemo odsad ići u dućane

Nacionalni stožer objavio nove mjere, propisuje se broj kupaca u trgovinama, a na ulazu mora stajati maksimalno dozvoljen broj kupaca

Nacionalni stožer donio je novu odluku koja stupa na snagu u subotu, 12. prosinca, a trajat će do 10. siječnja. Radi se o dozvoljenom broju ljudi u trgovinama i trgovačkim centrima. 

Cijelu odluku možete pročitati OVDJE.

Po novoj odluci u trgovinama čija je površina do 10 kvadrata će moći biti jedan kupac.

Prodavaonice koje su od 11 do sto kvadrata mogu primiti kupce pod uvjetom da za svakog bude osigurano deset kvadrata. 

Prodavaonice od 101 do 200 kvadrata mogu primiti kupce pod uvjetom da osiguraju 12 kvadrata po kupcu.

One do 2000 kvadrata moraju osigurati 16 kvadratnih metara po osobi, dok prodavaonice koje su veće od 2000 kvadrata moraju osigurati po 20 kvadrata.

Za trgovačke centre najveći broj kupaca određuje se tako da za svakog kupca mora biti osigurano najmanje 16 kvadrata.

Ove mjere je već najavio ministar Davor Božinović, a  trgovci su dužni na ulazu navesti maksimalno dopušten broj kupaca. 

U odluci se navodi i da svi moraju jasno staviti obavijest o najvećem broju kupaca, a moraju poduzeti i dodatne mjere da u dućanima ne bude istovremeno veći broj kupaca od dopuštenog. 

Za trgovine veće od 2000 kvadrata uvode se dodatne mjere, poput obustave organiziranog prijevoza za kupce i posjetitelje, sprječavanje ulaska prekomjernog broja kupaca, uklanjanje ili onemogućavanje sjedenja na zajedničkim dijelovima trgovačkog centra, uklanjanje ili ograđivanje namještaja za sjedenje iz dijelova za konzumaciju jela i pića te uklanjanje aparata za zabavu.

Najčitaniji članci