Obavijesti

News

Komentari 598

Stožer poručio: Nabavit ćemo neke snimke i pokazati svima

Stožer poručio: Nabavit ćemo neke snimke i pokazati svima
1

Predstavnici Stožera smatraju da se problem dvojezičnosti u Vukovaru još uvijek može riješiti u razgovoru s nacionalnim manjinama i obostranim razumijevanjem

VIDEO

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara poštuje sve nacionalne manjine u Vukovaru i ne želi umanjiti prava niti jedne - rekli su predstavnici Stožera na konferenciji za novinare. 

- Europska Okvirna konvencija za zaštitu nacionalnih manjina ne određuje udio koji pripadnici nacionalne manjine moraju činiti u ukupnom stanovništvu da bi imali pravo na jezik i pismo, nego se svakoj državi prepušta da to uredi svojim zakonodavstvom - kazao je Vlado Iljkić zadužen u Stožeru za pravna pitanja. 

'Problem je što je napravljena jedna cipela, pa kome paše, paše'

- U Vukovaru je problem što je na kalupu napravljena jedna cipela, pa kome paše, paše. Kruta primjena zakona nikada nije dobra. Mislim da ovaj problem koji imamo u Vukovaru možemo još uvijek razriješiti u razgovorima s nacionalnim manjina te pozivam Vladu da nam u tom smislu pomogne - poručio je Iljkić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stožer nije želio komentirati izjavu predsjednika Josipovića koji je rekao da će od obavještajnih službi tražiti detaljno izvješće o blokadi kolone u Vukovaru na Dan sjećanja.  

Josić: Pokazat ćemo svima što se dogodilo'

- U ovoj državi je sve moguće. Napisali smo otvoreno pismo Vesni Pusić u kome je objašnjen cijeli događaj. Nabavit ćemo i neke snimke i fotografije i pokazati svima što se dogodilo - rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić

'Prijavili smo policiji provokacije kod prikupljanja potpisa za referendum'

Što se tiče prikupljanja potpisa za referendum, Snježana Patko kazala je kako još nije prikupljen dovoljan broj potpisa, ali da prikupljanje ide dobro.  

- Na određenim mjestima na kojima se prikupljaju potpisi očekivano dolazi do provokacija i njih smo prijavili policiji. Do sada je potpise za raspisivanje referenduma dalo 80 građana srpske nacionalnosti - rekla je Patko. 

Rusinska manjina podržava Stožer

Dvojica pripadnika rusinske manjine, Đuro Biki i Eugen Nađ, podržali su Stožer. Kažu  da su pripadnici rusinske nacionalne manjine uz njega i protive se nastojanjima Vlade da se uvede dovjezičnost u Vukovaru. Napomenuli su da ih smeta kada državni dužnosnici govore u ime nacionalnih manjina. 

Josić: Podići ćemo kaznenu prijavu protiv policajca

Josić najavio je kaznenu prijavu protiv policajca PU vukovarsko-srijemske Saše Sabadoša zbog napada na branitelja Darka Pajčića prije desetak dana ispred zgrade Policijske postaje Vukovar. Stožer traži Sabadoševu trenutačnu suspenziju, ali su opet zatražili i  ostavku ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 598
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović