Obavijesti

News

Komentari 124

Strani političari za alkohol daju ostavke, a kako to rade naši?

Strani političari za alkohol daju ostavke, a kako to rade naši?

Dok je švedska ministrica za 0,2 promila u krvi podnijela ostavku, hrvatskim političarima nije strana vožnja u pijanom stanju, a nekima je izmjereno više od 2 promila u krvi...

VIDEO

Ministrica obrazovanja podnijela je ostavku nakon što je policija otkrila da je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola. Švedska ministrica Aida Hadžialić, inače po struci odvjetnica, bila je najmlađa ministrica u švedskoj Vladi, ali je moralno postupila i odstupila s ministarske dužnosti. 

S druge strane, domaćim političarima nije navika davati ostavke na dužnosti nakon što ih policija uhvati pijane za volanom. Prisjetimo se samo situacije iz 2002. godine i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. On je tada izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, ali je pobjegao s mjesta nesreće. Vozač drugog automobila krenuo je u potjeru te nekoliko kilometara dalje uspio zaustaviti Bandića i pozvao policiju.

Dok je policija prikupljala informacije, zagrebačkog gradonačelnika smjestili su u policijsko vozilo kako bi im ispričao svoje viđenje događaja. Međutim, gradonačelnik Bandić nakon nekog vremena izišao je iz policijskog vozila i sjeo u vlastito. Policajci su ga upozoravali da iziđe iz vozila, ali on je upalio automobil i pobjegao policiji

Prometna policija krenula je u potjeru i zaustavili su ga kada je Bandić upao u gužvu na semaforima. Morali su ga doslovno izvući iz vozila i vratiti ga na mjesto očevida. Zagrebački gradonačelnik odbijao je alkotest i usprkos uvjeravanju pomoćnika načelnika prometne policije i šefa smjene I. policijske postaje Zagreb nije htio puhati.

Nakon što su ga odveli kući, Bandić je napuhao 1,6 promila alkohola u krvi. Pod pritiskom medija i javnosti, Bandić je dao neopozivu ostavku na mjesto gradonačelnika tek nakon dva tjedna, a na njegovo mjesto došla je Vlasta Pavić. Švedska ministrica Hadžialić je ostavku podnijela u roku od 48 sati nakon što ju je policija uhvatila s daleko manje alkohola i to u redovnoj kontroli, a ne nakon izazivanja prometne nesreće.

Nešto manje, 1,58 promila alkohola, napuhao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš nakon izazivanja prometne nesreće. Kandidat tadašnje Kukuriku koalicije na parlamentarnim izborima 2011. godine tražio je analizu krvi kojom se pak ispostavilo da je vozio s 2,02 promila alkohola u krvi. Odstupio je s kandidacijske liste za sabor, ali je ostao na dužnosti gradonačelnika, a 2013. godine ponovno je izabran za varaždinskog gradonačelnika.

IDS-ov gradonačelnik Poreča Edi Štifanić službenim automobilom izletio je s ceste u svibnju prošle godina, a istarska policija izmjerila mu je 1,69 promila u krvi. Štifanić je dospio u javnost zato što je prilikom otvaranja vodenog parka spustio se toboganom u odijelu.

Bivši ministar kulture Berislav Šipuš također je uhvaćen u vožnji u pijanom stanju. Istini za volju, on je napuhao tek 0,7 promila alkohola, ali svejedno ostavku nije ponudio.

Izvor: Express

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.