Obavijesti

News

Komentari 3

Stranka rada i solidarnosti je obilježila prvu godišnjicu smrti Milana Bandića na Mirogoju

Stranka rada i solidarnosti je obilježila prvu godišnjicu smrti Milana Bandića na Mirogoju

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Slavko Kojić izjavio u ponedjeljak, nakon polaganja vijenca i svijeća te molitve, kako se po broju vijenaca na Bandićevu grobu vidi "koji je dojam i nakon godinu dana za njim ostao"

VIDEO

Vodstvo Stranke rada i solidarnosti obilježilo je prvu godišnjicu smrti dugogodišnjeg gradonačelnika Zagreba i prvog predsjednika stranke Milana Bandića polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Mirogoju, ustvrdivši kako je njegov lik ostao "nemjerljiv u sjećanju građana".

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Slavko Kojić izjavio u ponedjeljak, nakon polaganja vijenca i svijeća te molitve, kako se po broju vijenaca na Bandićevu grobu vidi "koji je dojam i nakon godinu dana za njim ostao".

- Bandić je iz više različitih razloga od pojedinih grupa koji djeluju u javnom diskursu bio ozloglašavan. Međutim njegovo prisustvo, njegov lik u sjećanju građana je nemjerljiv i takav će ostati i u budućnosti - poručio je Kojić.

Prošlo je godinu dana od smrti Milana Bandića: Od njegovog delanja ostale su ruševine...
Prošlo je godinu dana od smrti Milana Bandića: Od njegovog delanja ostale su ruševine...

Dodao je kako je Bandić bio izrazito socijalno osjetljiv, humanist i uključiv, a uz njega i u njegovim programima i aktivnostima bilo je mjesta za svakoga - i s lijeve i desne te iz sirote i bogate strane.

- Ostavio je za sobom uredan grad i nebrojene projekte za pamćenje. I kako vrijeme bude prolazilo, uvijek će se govoriti i podsjećati Bandić je napravio ovo, Bandić je napravio ono - rekao je Kojić.

Ocijenio je kako se to neće ponoviti u bliskoj budućnosti jer su neke "ličnosti jednostavno drugačije i veće od ostalih" i obećao da će stranka slijediti tekovine pokojnog gradonačelnika.

Upitan što je s Bandićevom grobnicom, rekao je kako su ostala neka otvorena pitanja, ali u medijima čita kako je ta "saga privedena kraju" i da će se riješiti to pitanje, ali informacije o troškovima nema.

- Vidjeti ovdje drveni križ i nakon godinu dana, mislim da je to velika sramota za Grad Zagreb i aktualnu vlast - kazao je Kojić.

Portal Zagreb.info piše kako će Grad prenijeti prava na grobno mjesto Bandićevoj obitelji, koja će onda moći urediti izgled grobnice koja trenutno nema nadgrobni spomenik.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca