Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
52 komentara

Stranke dobile 56 milijuna kn, 2,67 milijuna više nego 2018.

Zastupnici u Hrvatskom saboru u petak će raspravljati o zakonskom prijedlogu koji uređuje gospodarenje otpadom te u hrvatsko zakonodavstvo prenosi direktivu EU-a

Zagreb: Odbor za ustav o sredstvima za rad političkih stranaka
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
52 komentara

U ovoj godini za rad političkih stranaka i nezavisnih zastupnika osigurano je 56,43 milijuna proračunskih kuna. Odluku je kao i prethodnih godina potvrdio saborski Odbor za Ustav. Političkim strankama i nezavisnim zastupnicima ove godine pripast će 2,67 milijuna kuna više nego lani, kada im je iz proračuna isplaćeno 53,76 milijuna kuna. 

Novac se  raspodjeljuje tako da se utvrdi jednak iznos za svakog zastupnika, s tim da se svaka stranka po zastupnici dobiva 10 posto više novca. Zatim se novac raspodijeli strankama i nezavisnim zastupnicima ovisno o broju zastupnika koje su imali u trenutku konstituiranja Sabora. Od 56,4 milijuna kuna, najviše će dobiti HDZ. Za 46 zastupnika i 11 zastupnica dobit će 21,3 milijuna kuna. SDP-u će pripasti 14,1 milijun kuna i to za 33 zastupnika i pet zastupnica. Most će dobiti 5,2 milijuna kuna za 11 zastupnika i 3 zastupnice, a HNS 3,5 milijuna kuna za tri zastupnika i šest zastupnica. 

HSS-u pripada 1,9 milijuna kuna za četiri zastupnika i jednu zastupnicu, a Živom zidu 1,1 milijun kuna za tri zastupnika. Njihov zastupnik Ivan Pernar donosi novac Abecedi demokracije u iznosu od 367.162 kune. Na iznos od 1,1 milijun kuna na ime tri zastupnika mogu računati IDS i SDSS. 

Promijenimo Hrvatsku, HDS i HSU mogu računati na novac za dva zastupnika u iznosu od 734.300 kuna, a HSLS, Hrast, SNAGA, stranka Milana Bandića, Reformisti, HDSSB te nezavisni zastupnici mogu računati na 367.162 kune. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message