Obavijesti

News

Komentari 141

'Strašno je što nam Uber radi, oni nas žele izgurati s tržišta'

'Strašno je što nam Uber radi, oni nas žele izgurati s tržišta'
4

Minimalno što možemo pružiti našim strankama je besplatna vožnja. Ostalima želimo pokazati da imamo jedinstven stav o Uberu. Glasno kažemo Ne Uberu -  rekao je Ivica Maltar...

VIDEO

To je strašno što rade. Žele nas sve izgurati s tržišta kako bi samo oni vozili - rekao je Marko Ribić, nezavisni taksist uključen u akciju besplatne vožnje.
 
Ovom besplatnom vožnjom želimo informirati građane o tome zašto je Uber nelojalna i nelegalna konkurencija svima nama koji se strogo držimo zakona -  rekao je Krunoslav Krznarić, potpredsjednik Udruge Nezavisnih taksija Grada Zagreba.

Sa stajališta u Masarykovoj Nezavisni taksisti prosvjeduju protiv Ubera i sve do 16 sati nude besplatnu vožnju u Zagrebu. Može im se priključiti bilo koja taksi služba. Za sada je to učinio samo Radio Taxi, ali govore i o priključenju kolega iz Eko i Cammeo taksija. 

- Minimalno što možemo pružiti našim strankama je besplatna vožnja. Ostalima želimo pokazati da imamo jedinstven stav o Uberu. Glasno kažemo Ne Uberu -  rekao je Ivica Maltar, vozač iz Radio taxija.

- To je strašno što rade. Žele nas sve izgurati s tržišta kako bi samo oni vozili - rekao je Marko Ribić, nezavisni taksist uključen u akciju besplatne vožnje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Govore da ne zamjeraju Uberovim vozačima, a još manje ljudima koji koriste njihovu vožnju. Građane žele informirati o tome da najjeftinija vožnja nije i najsigurnija. Kažu da su svjesni kako ljudi uvijek gledaju kako što bolje proći, no moraju se  i informirati o vlastitoj sigurnosti u prometu.  

- Vi nemate osiguranje prilikom vožnje. U slučaju nesreće Uber se ograđuje što nije slučaj s nama licenciranim taksistima- rekao je Krznarić. 

Najave o velikim prosvjedima demantiraju. Kažu da će pričekati odluku Vlade.
 
- Pozdravljamo Plenkovićevu izjavu o nelegalnosti Ubera. Svejedno nam je nelogično što i dalje potiču njihov  ilegalan rad. Trebali bi zabraniti rad aplikacije dok Radna skupina ne donese rješenje o izmjenama zakona - rekao je Krznarić. 

Svatko tko je iskusio besplatnu vožnju dobio je letak Nezavisnih taksista s porukom poput 'gdje god se Uber pojavio u sukobu je s zakonom'. Nije im cilj, kažu,  vrijeđati i fizički napadati Uberovce. 

- Želimo samo fer igru za sve - jednoglasno govore taksisti. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje