Obavijesti

Promo sadržaj

“Strategic” implantologijom do savrešenog osmijeha

“Strategic” implantologijom do savrešenog osmijeha
5

Pojava dentalnih implantata označila je početak prave revolucije u dentalnoj medicini. Implantologija kao grana dentalne medicine bavi se iješavanjem problema bezubosti, bilo da je riječ o gubitku jednog ili svih zuba u čeljusti

Nadomještanje izgubljenog zuba implantatom namjenjeno je pacijentima koje ne zadovoljavaju klasična protetska rješenja kao što su proteze ili pak mostovi, kod kojih je potrebno izbrusti dva, obično zdrava, susjedna zuba. Ugradnjom implantata spriječava se resorpcija (gubitak) kosti u čeljustima poticanjem prirodnih mehanizma obnove kosti. Implantati su izrađeni od visokokvalitetnog titana koji je biokompatibilan, što znači da ne uzrokuje alergijske reakcije i može srasti sa ljudskom kosti. 

U modernoj dentalnoj medicini težnja je sve zahvate učiniti minimalno invazivnim, ugodnim za pacijenta te sa predvidljivim ishodom. Upravo iz tih težnja razvila se strateška implantologija. Riječ je o protokolu koji kombinira znanja iz ortopedske kirurgije i dentalne implantologije te gotovo sve pacijente čini kandidatima za kirurški postupak. “Tamo gdje klasična implantologija nema riješenja, mi ga imamo.” - rekao nam je profesor na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu sa dugogodišnjim iskustvom, prof.dr.sc. Dino Buković, koji iza sebe ima čitav niz uspješnih radova i zadovoljnih pacijenta. Kontinuiranim obrazovanjem stekao je brojna međunarodna priznanja, a osobni mu je izazov riješavanje i najzahtjevnijih slučajeva.  

Implantati se postavljaju kroz gingivu (zubno meso) bez potrebe rezanja skalpelom što uvelike samnjuje oteklinu i postoperativnu nelagodu za pacijenta. Sama ugradnja implantata potpuno je bezbolna te se pacijent odmah može vratiti svojim svakodnevnim obvezama. Zahvati nadograđivanja kosti (augeumemntacije) ili podizanja sinusa u ovom slučaju nisu potrebni jer je riječ o tehnologiji koja je razvijena za savladavanje upravo najtežih slučajeva gubitka kosti pa je potrebno svega nekoliko milimetra i implantat se može ugraditi. Zbog sidrenja u visokomineraliziranoj kosti implantati postižu odličnu stabilnost zbog čega je privreremeni ili čak trajni nadomjestak moguće dobiti već za 72 sata. Glatke površine implantata spriječavaju pojavu infekcije ili odbacivanja te čak i rizični pacijenti poput dijabetičara mogu biti liječeni ovom  metodom. Kod pušača ,postiže se jednak uspjeh kao i kod nepušača.  Osnovna ideja u ovom pristupu je implantate prilagoditi postojećoj kosti, a ne kost prilagođavati implantatu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prilikom svakog planiranja terapije posebno je važan individualan pristup kako bi konačan rezultat bio zadovoljavajuć i za pacijenta i za terapeuta.  Točne informacije o količini i kvaliteti kosti daje nam CBCT, trodimenzionalna slika čeljusti prema kojoj se odabiru i odgovarajući implantati. Dizajn osmijeha potpuno je digitaliziran što konačni rad čini preciznim i savršeno prilagođenim pacijentu. 

Za više informacija o samom postupku posjetite www.simpadent.com, a svoje besplatne konzultacije možete dogovoriti na simpadent@gmail.com i već za nekoliko dana zabljesnuti sa novim osmijehom. Profesor Buković i njegov ljubazni tim stoje vam na raspolaganju.
  

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince