Obavijesti

News

Komentari 49

Strava na maturalcu u Istri: Uhitili Austrijanca (19) zbog silovanja djevojke iz Austrije

Strava na maturalcu u Istri: Uhitili Austrijanca (19) zbog silovanja djevojke iz Austrije

Istarski policajci su 7. srpnja uhitili mladića (19) iz Austrije pod sumnjom da je silovao punoljetnu djevojku, koja e s njim bila na maturalnom putovanju. Mladića su 8. srpnja priveli u pritvorsku jedinicu PU istarske

Istarska policija potvrdila je u ponedjeljak kako su dobili dvije prijave o kaznenim djelima protiv spolne slobode između 20. lipnja i 10. srpnja, a zbog silovanja je uhićen mladić iz Austrije.

Naime, u noći na srijedu 19-godišnji Austrijanac je banuo u hotelsku sobu svoje 18-godišnje sunarodnjakinje. Nasrnuo je na nju. Nije mu se mogla oduprijeti jer je bio snažniji. Silovao ju je. Maturalac u Hrvatskoj 18-godišnjakinji koji je trebao ostati u lijepoj uspomeni, pretvorio se u  noćnu moru koju će teško ikada zaboraviti.

Mladoj Austrijanki nije preostalo drugo nego li slučaj prijaviti porečkoj policiji. Znala je ime izopačenog nasilnika što je policiji olakšalo posao pa je silovatelj uhićen još istog prijepodneva. Završio je u lisičinama a potom i iza rešetaka pulskog zatvora.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici utvrdili su sumnju da je 19-godišnjak 7. srpnja počinio kazneno djelo silovanje na štetu mlađe punoljetne ženske osobe. I žrtva i počinitelj su austrijski državljani na maturalnom putovanju. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. srpnja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske - kazali su šturo iz PU Istarske.

Zbog težine kaznenog djela silovatelja zastupa jedan pulski odvjetnik, a o svemu je izvješteno i austrijsko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Silovatelju, ali i žrtvi, da bi dokazali kazneno djelo, policija je izuzela uzorke krvi i mokraće poradi adekvatnih toksikoloških vještačenja. Biološki tragovi pronađeni u sobi hotela Tamaris te na odjeći aktera također će se vještačiti. Kod dokazivanja kaznenih djela seksualnih delikata istražitelji u pravilu izuzimaju i odjeću žrtve, ali i počinitelja.

Dokaže li se 19-godišnjem Austrijancu kazneno djelo silovanja za koje ga se u ovom trenutku sumnjiči prijeti mu kazna zatvora i do deset godina.

 Što se pak tiče drugog slučaja, kriminalističko istraživanje još traje i policija poduzima radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja, odnosno kaznenog djela koje je prijavljeno.

- Radi zaštite privatnosti i dostojanstva žrtava nismo u mogućnost iznositi nikakve druge detalje događaj - rekla je policija.

Policija je ove navode potvrdila nakon napisa u austrijskom Kronen Zeitungu o maltretiranju, silovanju i zlostavljanju djevojaka

Hina neslužbeno doznaje kako se u oba slučaja radilo o zatvorenim eventima namijenjenim austrijskim maturantima te da je u drugom slučaju involviran zaštitar, inače austrijski državljanin.