Obavijesti

News

Komentari 49

Strava: Ova brutalna ubojstva uznemirila su cijelu Hrvatsku

Strava: Ova brutalna ubojstva uznemirila su cijelu Hrvatsku

Policija još istražuje slučaj ubojstva maloljetne djevojke iz Koške. Šok i nevjerica zavladale su cijelim mjestom, baš kao i kod slučajeva Anđele Bešlić, Kristine Šušnjare, Antonije Bilić i Anite Kulaš

VIDEO

Djevojku Anu (17), iz malog pitomog mjesta nedaleko od Našica, je nepoznati ubojica izbo nožem i ostavio da umire u mukama. Između silosa, gdje su dvije zgrade pokraj željezničkog kolodvora, oko 7 sati u ponedjeljak ujutro mještanin je naišao na krvavo tijelo mlade djevojke, ostavljeno na hladnom tlu.

POGLEDAJTE VIDEO: Mještani Koške još su u šoku zbog monstruoznog ubojstva 

Pokretanje videa...

00:35

Ovo nije prvi slučaj okrutnog ubojstva maloljetnice u Hrvatskoj. Monstruozni čin nad Anom iz Našica podsjeća na okrutna ubojstva i prerano ugašene mlade živote ovih djevojaka.

Žrtva manijaka: Anđelu pronašli nakon mjesec intenzivne potrage

Policija je 2002. godine Anđelu Bešlić (16) iz Sinja tražila mjesec dana, a tijelo je u nepristupačnom kamenjaru, koji je tek kilometar udaljen od njenog doma, otkrio slučajni prolaznik. Posmrtni ostaci su bili u lošem stanju pa su djevojku identificirali pomoću otiska prsta.

Predajom Ivana Bulja, koji je supruzi prije odlaska na policiju rekao da poljubi njihovo troje djece i da ih čuva, a kolegi prepustio vođenje Radio Sinja, razriješio se slučaj ubojstva.

Ispitivanje je bilo dugotrajno, a na kraju je priznao zločin i ispričao detalje, ali kako uz njega nije bio odvjetnik njegovo priznanje nije se moglo koristiti na suđenju, a on ga više nikad nije ponovio. Nije mogao, a ni želio gledati fotodokumentaciju očevida, a kada je pronađeno Anđelino tijelo, prema tvrdnjama čak pet svjedoka, povraćao je i govorio da za njega mjesta u Sinju više nema. 

Beslic

Kada je Ivan uhićen njegova supruga se s djecom preselila u rodnu Požegu. Kada je svjedočila oborila je njegov alibi. On je tvrdio da je u vrijeme ubojstva bio sa suprugom u posjetu prijateljima, dok je ona na sudu rekla da je ta večer bila kao i svaka druga - ona je bila doma s djecom, a njezin suprug je bio vani.  Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a razlog je bila činjenica da je žrtva, ubijena Anđela Bešlić, bila maloljetna. Osuđen je na 27 godina zatvora, ali mu je odlukom Vrhovnog suda kazna smanjena za pet godina, a na slobodu bi trebao izaći 2024. godine. 

Bešćutni ubojica: Šesnaestogodišnju Anitu ubio zbog ljubomore

Aniti Kulaš (16) iz mjesta blizu Dugog Sela, svaki trag se izgubio 2006. godine nakon silaska na autobusnoj stanici svega nekoliko metara od kuće. Nakon njezina nestanka policija je obavila mnoge obavijesne razgovore, a najviše je pažnje posvetila Anitinoj prijateljici i njezinu dečku grobaru Stjepanu Ščančaru. On je odavao dojam da zna više o nestaloj. U jednom trenutku tijekom razgovora rekao je policiji kako je neće pronaći.

- Ona se umiješala u moju vezu i sad je više nema - rekao je Stjepan i zatim detaljno ispričao kako ju je ubio. Zavezao joj je vrat vezicama od tenisica, a tijelo joj je položio u grob iskopan za tijelo Ljubice Supine čiji je pokop trebao biti drugi dan.

 Anita je pronađena mrtva na svoj 17. rođendan u listopadu 2006. Ščančar je na suđenju tvrdio da je Anitu ubio u afektu nakon što mu je pokazala fotografije nje i njegove tadašnje djevojke Ivane Bertak kako vode ljubav.

Osuđen je na 27 godina zatvora zbog teškog ubojstva.

Monstruozni zločin: Kristinu (21) ubio mladić iz susjednog sela

Luka Pezelj ubio je u siječnju 2008. godine studenticu ekonomije Kristinu Šušnjaru (21) iz Vedrina kraj Trilja, a sud ga je, zbog monstruoznog zločina, osudio na 31 godinu zatvora iz kojeg bi trebao izaći 2039. godine. 

Pezelj, mladić iz susjednog sela, Kristinu je uočio dok je 5. siječnja 2008. stopirala na triljskom mostu prema diskoteci u Sinju. Tijelo su pronašli tri dana nakon ubojstva u Smajlićima u Docu Donjem kod Omiša. Četvrti dan od brutalnog ubojstva, Pezelj se predao policiji. 

Kristina je u Pezeljov automobil ušla vjerojatno zato što ga je poznavala iz viđenja, međutim postao joj je sumnjiv kada je rekao da prvo moraju otići do njegove kuće da uzme još novca, a onda je djevojci na lokalnoj cesti počeo dirati koljeno. 

Iako ga je zamolila da zaustavi auto, još odlučnije je nasrnuo na nju, a onda je odvezao na mjesto gdje je htio ostvariti svoj perverzni naum. Međutim, djevojka se snažno opirala što je Pezelja razljutilo pa ju je počeo udarati odvijačem i to 23 puta. 

Cijela Hrvatska se digla na noge zbog slučaja Antonije Bilić

Potraga za Antonijom Bilić (17) bila je najsloženija, najopsežnija i najskuplja akcija hrvatske policije u otkrivanju neke nestale osobe. Posmrtne ostatke Antonije Bilić pronašli su slučajni prolaznici na relativno prometnom mjestu.

Dragan Paravinja je u lipnju 2011. godine zaustavio svoj kamion na mostu preko rijeke Čikole da bi u njega ušla Antonija Bilić koja je autostopirala kako bi stigla do škole. Od tada joj se izgubio svaki trag. 

Za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije dobio je 35 godina, a za pokušaj silovanja u BiH dobio je 2 godine i 10 mjeseci zatvora. Te iste godine za pokušaj silovanja Omišanke dobio je 4 godine i 6 mjeseci što je u konačnici preformulirano u jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO: Po treći put je Paravinja osuđen na 40 godina zatvora

Pokretanje videa...

00:18

Po zakonu nije ni mogao dobiti više od 40 godina zatvora. Morao je platiti i troškove sudskog postupka u iznosu od 233.576 kn.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa