Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spasili neželjene psiće koje su strpali u vreću i bacili s mosta

Prolaznica je kraj Velike Gorice našla vreću s odbačenim štencima. Samo četiri su preživjela. Za njih se brinu u udruzi Spirit. Spavaju u grijanoj kutiji i dobivaju infuziju

Željko Lukunić/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
389 komentara

Cvilež kraj mosta između Mraclina i Velike Gorice privukao je Magdalenu (19) dok je u subotu oko 15 sati s obitelji šetala nasipom. Slijedila je zvuk, hodala po blatu i vidjela nešto stravično. U velikoj vreći za cement bili su zavezani štenci stari samo dan-dva.

- Bilo ih je puno, ne znam koliko. Neki su ispali iz te velike vreće i okolo ležali mrtvi, drugi su bili zavezani u više manjih plastičnih vrećica. Netko ih je, vjerojatno s mosta, iz automobila bacio u kanal. Vreća se od udarca raspala, a dio štenaca je ispao - opisala je Magdalena i dodala da je odmah u pomoć pozvala društvo za zaštitu životinja.

Pronašli su četiri živa psića, a o njima je brigu preuzela Monika Potočki iz udruge Spirit. Posjetili smo je kod veterinara, gdje su im davali infuziju. Monika ih u grijanoj kutiji nosi kamo god ide jer ih specijalnim mlijekom hrani svakih sat vremena.

- Slabi su i probava im ne radi. Bilo bi idealno da imaju zamjensku majku. Spašeni su zahvaljujući crnoj kujici koja je urlala i tako privukla pažnju - kazala je Monika hraneći psića.

- Među štencima je bila vreća s nečim većim. To je možda njihova majka, a po čipu bi veterinari mogli pronaći vlasnika - rekla je Magdalena.

Udruge su obavijestile veterinarsku službu u Pokupskom, koja bi trebala ukloniti uginule štence. Ne sjećaju se da je netko zakonski odgovarao zato što je bacio psiće.

- Grozno je što su sve ljudi spremni učiniti životinjama. Nađemo li u toj vreći psa starijeg od tri mjeseca, provjerit ćemo ima li čip, odnosno ima li vlasnika. Ali prema mojem iskustvu, takvi vlasnici nisu nikad sankcionirani - objasnio je Predrag Baraba, veterinar iz Pokupskog.    

BIH: Okrutna Crvenkapica

Djevojka iz BiH je lani svom snagom bacala štence u rijeku, jednog po jednog. Smijala se i sve snimala. 

Možda vas zanima i ovo:
Message