Obavijesti

News

Komentari 3

Strava u Rusiji: Izgorjelo 11 ljudi, dom nije imao licencu

Strava u Rusiji: Izgorjelo 11 ljudi, dom nije imao licencu
4

Kako pišu ruski mediji, ovaj privatni Dom za umirovljenika nije imao dozvolu za noćenje korisnika već samo za njihovu brigu preko dana...

Jedanaest slabo pokretnih starijih ljudi izgubilo je život kada je u umirovljeničkom domu u ruskoj regiji Baškortostan u području Urala u utorak izbio požar, objavile su vlasti.

Požar je buknuo oko 3 sata po noći po lokalnom vremenu u domu u selu Išbuldino, objavilo je ministarstvo za hitna stanja u priopćenju. Pod nadzor je stavljen tri sata kasnije.

- Četiri osobe uspjele su izaći prije dolaska vatrogasaca - dodalo je ministarstvo.

Rusija se protivi angažmanu Zapada, želi očuvati Dayton...
Rusija se protivi angažmanu Zapada, želi očuvati Dayton...

Ruska novinska agencija Interfax navela je vlasti koje su rekle da je jedna preživjela osoba bila članica osoblja, dok su troje ostalih bili korisnici doma kojima je pomogla pri izlasku iz te drvene jednokatnice.

Jedanaest poginulih bili su stariji slabo pokretni korisnici doma koji su se našli zarobljeni u požaru jer ih se nije moglo tako brzo evakuirati, dodao je Interfax.

Kako pišu ruski mediji, ovaj privatni Dom za umirovljenika nije imao dozvolu za noćenje korisnika već samo za njihovu brigu preko dana. Nagađa se kako je požar izazvalo kršenje protupožarne sigurnosti. 

Ruski istražni odbor objavio je da je pokrenuo istragu o incidentu.