Obavijesti

News

Komentari 77

Strava u Srbiji: U hladnjačama bolnice otkrili 13 mrtvih beba

Direktor bolnice u Kraljevu Zoran Mrvić kaže da te bebe nisu ukradene, već da su umrle na porodu, napravljena je obdukcija i bebe su upisane u općinske knjige, a njihovi roditelji ih nisu htjeli preuzeti

VIDEO

U hladnjačama opće bolnice u Kraljevu pronašli su 13 mrtvih beba, piše Kurir. Bebe su pronašli članovi komisije za nestalu djecu.

Komisija je osnovana u srpnju prošle godine. 

Bavi se slučajevima roditelja koji sumnjaju da su njihova djeca nakon rođenja nestala iz rodilišta. Radiša Pavlović, predsjednik udruge "Za istinu i pravdu o bebama", koja je i inicirala nastanak ove komisije i koji je i sam njen član je prilikom osnutka komisije rekao će prvo formirati bazu podataka svih roditelja i djece za koje se sumnja da su nestala.

- Kada svi podaci budu sumirani, mješovita komisija će u suradnji sa specijalnom jedinicom MUP, otvarati slučaj po slučaj. Svi dokazi do kojih se dođe o eventualnim kaznenim djelima će se proslijediti tužiteljima za organizirani kriminal - rekao je Pavlović.

"To nisu nestale bebe"

Ipak, direktor bolnice u Kraljevu Zoran Mrvić rekao je novinarima da te bebe nisu ukradene, već da se radi o bebama umrlima na porodu, nad kojima je napravljena obdukcija i koje su upisane u općinske knjige, a njihovi roditelji ih nisu htjeli preuzeti. 

- Radi se o tijelima beba koje su u zadnje tri godine preminule na porodu u bolnici. Prema odluci Službe za patologiju, njihova tijela držimo u zamrzivačima. Odluka o pokopu Skupštine grada Kraljeva donesena je prije tri, četiri mjeseca i sada je postupak formiranja komisije, koja će pokopati bebe - kaže dr Mrvić.
Prema njegovim riječima, bolnica do sada nije imala mogućnost sahraniti bebe jer im tri godine ne radi spalionica.

- Čekamo suglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine za spaljivanje. Bebe će biti sahranjene po zakonu kada se formira komisija  - ističe Mrvić i dodaje da "to nisu nestale bebe, već prirodno umrle".

Mrvić kaže da se u ovom slučaju konkretno radi o mrtvorođenim bebama od 2016. godine do danas. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava