Obavijesti

News

Komentari 44

Strogoća se trenira na učenici, a oni stvaraju štetu bez posljedica

Strogoća se trenira na učenici, a oni stvaraju štetu bez posljedica
15

Zagrebačka maturantica je napisala ime na eseju i poništen joj je čitavi ispit. S druge strane, veliki igrači izazivaju puno veću štetu i prolaze bezbolno

VIDEO

Dosadašnja praksa je pokazala da institucije ne treniraju uvijek strogoću kao u slučaju zagrebačke maturantice, posebno kod istaknutih političkih aktera, čak ni kod onih kod kojih su neupitno utvrđene "greške".

Recimo, slučaj Vice Mihanovića i njegova osječkog doktorata. Njegov akademski rad izrodio je puno ozbiljnije nepravilnosti od potpisa na krivome mjestu pa je Mihanović svejedno donedavno bio šef splitskog HDZ-a i natjecao se na lokalnim izborima. Jedina sankcija s kojom se doktor Vice zasad mora nositi jest dorada disertacije.

storyeditor/2022-07-16/PXL_150622_94076589.jpg

Tu je i Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine, koji je proveo četiri mjeseca iza rešetaka nakon istupa zviždačice Adrijane Cvrtile i otkrića 24sata. Uz snimke, transkripte i dokumente nedvojbeno smo dokazali brojne malverzacije pod Babićevim patronatom u gradskoj komunalnoj firmi, ali evo ga, i dalje je gradonačelnik.

Nemojmo zaboraviti ni ministra obrane Marija Banožića, kojemu smo dokazali oštećivanje države za milijune kuna nakon što je tražio da se obitelji koja nije plaćala atraktivne prostore u centru Zagreba "izađe u susret".

Kad smo kod ministara, spomenimo i Vilija Beroša, koji je "zaboravio" provjeriti koliko košta debelo preplaćeni uređaj za intraoperativno zračenje, što sad istražuje Uskok. Oba člana Vlade i dalje uredno sjede u foteljama.

Zatim župan Blaženko Boban, koji je hladnokrvno priznao da je svojevremeno inscenirao požar filmskog seta. Ništa mu se nije dogodilo.

Pa bivši župan Ivo Žinić, kojemu smo otkrili kako se praktički besplatno domogao državne kuće, iako mu obitelj ima još nekretnina i godinama je bespravno koristio državni stan u Zagrebu. I dalje je u kući.

Tu je i Dražen Barišić, bivši gradonačelnik Velike Gorice, koji se vraća u Sabor, iako je bio uhićen, a Ured europskog javnog tužitelja je zbog sumnje na korupciju podignuo optužnicu protiv njega.

Istom optužnicom obuhvaćen je i Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške, koji je osvojio novi mandat i dalje nesmetano vodi Grad.

Spomenimo i zastupnika Žarka Tušeka, koji je snimljen kako nudi funkcije i tajno financiranje kampanje Viktoru Šimuniću. Uskok je odbacio prijavu.

Zatim Milan Plećaš, ravnatelj CERP-a, koji se zbog propuštanja odlaska na skupštinu Petrokemije sad suočava s kaznenom prijavom i potencijalnom štetom od 333 milijuna kuna. Plećaš i dalje zarađuje 20.379 kuna mjesečno.

Pa Ante Žigman, šef Hanfe, gdje je otkriveno da je 89 zaposlenih nezakonito trgovalo vrijednosnicama. Bez obzira na propuste u kontroli, prima plaću od 33.965 kuna.

Tu je i Vanja Marušić, šefica Uskoka, odgovornog za fijasko oko istrage afere sa softverom i Gabrijelom Žalac. Nasreću, u priču su ušli europski tužitelj i oživjeli slučaj, a njoj nadređena Zlata Hrvoj Šipek nakon svega kaže da "nema savršenih i nepogrešivih".

Zatim Igor Pirija, bivši direktor zagrebačke Plinare, koji nije na vrijeme ugovorio jeftiniji plin pa se sav teret prevalio na gradsko gospodarstvo.

Spomenimo i gradonačelnika Tomislava Tomaševića, koji je brzopletim izvođenjem odluke o roditeljima-odgojiteljima doveo do njenog sudskog zaustavljanja, što će grad stajati 500 milijuna kuna.

Na kraju, tu je i Boris Sesar, član uprave Holdinga, koji je je pet mjeseci nezakonito uzimao 20 tisuća kuna iz nadzornih odbora u kojima nije smio biti. Nema kazne, a Tomašević ga brani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca