Obavijesti

Promo sadržaj

Studenti uče u poduzetničkoj klimi ne boje se nezaposlenosti

Studenti uče u poduzetničkoj klimi ne boje se nezaposlenosti
2

Smještena u samom centru „grada koji teče“, Visoka poslovna škola PAR već nekoliko godina obrazuje studente prema modelu kojim oni stječu praktično iskustvo i susreću se s tržištem rada prije stjecanja akademskog naziva

Tradicionalne predodžbe o visokom obrazovanju i poduzetništvu na PAR-u se ruše povezivanjem  prakse i teorije ni više ni manje nego – organizacijom poduzetničkog inkubatora za studente!

Priliku za razvoj vlastite ideje imaju svi, a nude se  mogućnosti rada na projektima partnera iz gospodarstva, internshipa u hrvatskim poduzećima, ali i u drugim europskim zemljama, putem Erasmusa.

Činjenica je da riječka Visoka poslovna škola PAR nudi sjajnu mogućnost za mlade koji žele učiti iz prakse uz mentorstvo poduzetnika, stoga nije iznenađujuće kako je ovaj semestar već dvoje njih okupilo svoj tim u Startup inkubatoru Grada Rijeke. Maja Ivanković i Jan Uroda dio su sedme generacije riječke „tvornice dobrih ideja“ i čak i ako ne postanu sljedeći Zuckerberg, jednim su korakom ispred iskustva većine svojih vršnjaka. Na jednostavno pitanje – kako?, odgovara Dario Zorić, voditelj logistike studija. "PAR omogućava svojim studentima planiranje karijere i testiranje sposobnosti, a zatim i realizaciju ideja. Prvenstveno je naglasak na stvaranju vlastitih poslovnih koncepata koji se zatim mogu razviti i izvan institucije, pojašnjava Zorić, ali da pritom pratimo njihov napredak. Dakle, u svakom trenutku znamo u kojem su statusu svi studentski projekti."

„Mnogi studenti ne znaju što točno žele kada upisuju fakultet, stoga im želimo pomoći da se orijentiraju i iskušaju u onim projektima u kojima mogu ostvariti svoj puni potencijal“, naglašava dekanica Visoke poslovne škole PAR, doc. dr.sc. Gordana Nikolić.

Studenti se slažu kako im na raspolaganju stoji mnogo mogućnosti za stjecanje radnog i međunarodnog iskustva, a potvrđuje to i predsjednica Studentskog zbora, Valerija Krasnić. Na pitanje kako izgleda veljača na PAR-u za studente, Valerija odgovara kako se uglavnom pripremaju za ispitne rokove. "Oni koji su riješili većinu ispita ili možda preskaču koji u veljači, pripremaju se za put u Portugal u sklopu lokalnog Erasmus projekta,  drugi rade na maskama za Riječki karneval u kojem sudjelujemo već tradicionalno svake godine, a povodom karnevala i međunarodne zimske škole za studente INCASO, stižu nam i kolege iz nekoliko zapadnoeuropskih zemalja s kojima imamo Erasmus ugovore. Oni će boraviti u Rijeci sedam dana i zajedno ćemo slušati predavanja te raditi na projektima."

Zahvaljujući spajanju poduzetništva, gospodarstva i obrazovanja, Visoka poslovna škola PAR stvorila je klimu u kojoj se nove ideje i inicijativa cijene. Osim toga, primjer je kako inovirati kurikulum i maksimalno iskazati fleksibilnost koja je studentima prijeko potrebna za snalaženje na tržištu rada. Stoga, nije ni čudo kako su raznovrsnost iskustva i praktično znanje prednosti s kojima PAR-ovi studenti osiguravaju visoku zapošljivost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.