Obavijesti

News

Komentari 13

Studentima će se više plaćati noćni rad kao i rad blagdanima

Studentima će se više plaćati noćni rad kao i rad blagdanima
1

Naručitelj studentskog posla dužan je posredniku (studentski centar ili visoko učilište koje ima centar za studentski standard) za račun studenta isplatiti naknade za obavljeni posao najkasnije 15 dana...

VIDEO

Hrvatski sabor u petak je većinom glasova donio Zakon o obavljanju studentskih poslova kojim se izjednačava pravo na obavljanje studentskih poslova redovitih i izvanrednih studenata koji nisu u radnom odnosu, uvodi minimalna satnice za studentske poslove, propisuju veće naknada za noćni rad i rad blagdanima.

Student tako ima pravo na 50-postotno uvećanje satnice za rad na državne blagdane, za rad noću, nedjeljom i za prekovremeni rad, ima pravo i na naknadu putnih troškova te toplog obroka.

Naručitelj studentskog posla dužan je posredniku (studentski centar ili visoko učilište koje ima centar za studentski standard) za račun studenta isplatiti naknade za obavljeni posao najkasnije 15 dana od završetka posla.

Donesene su i izmjene Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima kojima se olakšava prilagodba tiskanih djela zaštićenih autorskim pravom i srodnim pravima u formate prilagođene potrebama slijepih osoba, osoba s oštećenjem vida ili drugim poteškoćama zbog kojih se ne mogu služiti tiskom.

Sabor je većinom izglasao i Zakon o žičarama, te Zakon o osnivanju Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Usvojeno je i nekoliko izvješća iz bankarskog sektora, godišnje izvješće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga za 2017. godinu, izvješća Hrvatske banke za obnovu i razvitak za 2016. godinu i 2017. godinu, te izvješće o radu Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti za 2017.

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida negodovao što ta izvješća nisu raspravljena u Saboru već samo na saborskim odborima, a pridružio se i Ivan Lovrinović (PH) ocijenivši da se radi selekcija i manipulira se kako javnost ne bi saznala neke stvari.

"Smatrate li da te institucije nisu bitne ili sakrivate podatke?", upitao je Lovrinović.

U drugo čitanje poslan je i prijedlog izmjena Zakona o održivom gospodarenju otpadom, kao i prijedlog izmjena Zakona o proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa