Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Suđenje Alojzu Tomaševiću: Ni sin ni snaha nisu dali iskaze...

SLAVONSKI BROD Obrana optuženog Alojza Tomaševića tijekom iskaza medicinskog vještaka posebno se zauzimala da se precizirira težina ozljeda koje je oštećenica pretrepjela

Slavonski Brod: Nastavljeno suđenje Alojzu Tomaševiću optuženom za obiteljsko nasilje
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
3 komentara

U nastavku suđenja požeškoslavonskom županu Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje i zlostavljanje supruge Mare, u četvrtak na brodskom Općinskom sudu, pod presjedanjem suca Slavena Vidmara, iskaz je dao medincinski vještak dr. Damir Matoković, neki od pozvanih svjedoka nisu došli, a sin i snaha Tomaševićevih odlučili su ne dati svoje iskaze.

Slavonski Brod: Nastavljeno suđenje Alojzu TomaÅ¡eviću optuženom za obiteljsko nasilje ALOJZ TOMAŠEVIĆ Za zlostavljanje žene: Suđenje županu zatvoreno za javnost

Obrana optuženog Alojza Tomaševića tijekom iskaza medicinskog vještaka posebno se zauzimala da se precizirira težina ozljeda koje je oštećenica pretrepjela, te priupitala je li bilo, osim hematoma na desnoj nadlaktici, još nekih drugih ozljeda i hematoma.

Vještak je ustvrdio kako je nagnječenje desne nadlaktice oštećenice jedina ozljeda koju je zadobila prilikom pada i udarca u radijator i cvijećnjak. Medicinski vještak je također kazao, na upit obrane, da osim navedene nikakve druge ozljede u medicinskom vještačenju nisu registrirane, pogotovo ne na vratu, a što je, uz ostalo, navedeno u optužnici.

SUDE MU ZA OBITELJSKO NASILJE Tomašević: 'Nisam nasilnik, da sam to učinio, povukao bih se'

- U medicinskoj dokumentaciji nikakve druge ozljede osim nagnječenja nadlaktice nisu zabilježene - izjavio je vještak dr. Damir Matoković.

Sudac Vidmar je, temeljem upućenih im poziva za svjedočenje pozvao u sudnicu, odvojeno pozvao sina Tomaševićevih, Silvija Tomaševića i njihovu snahu Željku Tomašević. Međutim, oboje su na upit suca iskoristili tzv. blagodati odnosno nedavanja iskaza i odbili su svjedočiti.

SUĐENJE ALOJZIJU TOMAŠEVIĆU 'Djeci sam rekla da ne idem iz svoje kuće pa neka me i ubije!'

Na kraju, obrana je predložila da se putem Prekršajnog suda pribavi predmet na okolnost razgraničenja prekršaja kod nasilja u obitelji, te da je potrebno utvrditi ima li u konkretnom slučaju elemenata za kazneno djelo. 

Inače, DORH za župana Tomaševića traži 10 mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, dok njegova obrana smatra da se kazneno djelo za koje se župana Tomaševića tereti i sudi nije dogodilo. Nastavak suđenja, pozivanjem još nekoliko svjedoka zakazan je za 20. veljače 2019. također na brodskom Općinskom sudu.

Možda vas zanima i ovo:
Message