Obavijesti

News

Komentari 14

Suđenje za 'garažu' i 'selotejp' ipak se neće voditi u Osijeku

Suđenje za 'garažu' i 'selotejp' ipak se neće voditi u Osijeku
1

Vrhovni sud je odbio zahtjev jednog od optuženih da se ponovljeno suđenje u slučajevima "garaža" i "selotejp"umjesto u Zagrebu vodi u Osijeku.

VIDEO

 Vrhovni sud u ponedjeljak je objavio odluku kojom je odbio zahtjev jednog od optuženih da se ponovljeno suđenje u slučajevima "garaža" i "selotejp", u kojima je prvookrivljen Branimir Glavaš, umjesto u Zagrebu vodi u Osijeku.

Zahtjev za promjenom tzv. mjesne nadležnosti podnio je optuženi Dino Kontić početkom kolovoza prošle godine, nekoliko dana nakon što je Vrhovni sud ukinuo prvostupanjsku presudu i zatražio novo suđenje u slučajevima "garaža" i "selotejp".

U prijedlogu da se ponovljeno suđenje vodi u Osijeku navedeno je da svi optuženici i većina svjedoka imaju prebivalište na području tog grada te da je većina optuženika već odslužila zatvorske kazne. Također je istaknuto da prenošenje nadležnosti na Županijski sud u Osijeku opravdavaju i ekonomski razlozi vezani uz troškove dolazaka u Zagreb s obzirom na činjenicu da se svi dokazi nalaze na području Osijeka, ali i da "atmosfere" eventualnog utjecaja na svjedoka niti povećanog medijskog interesa ili uznemirenosti nema.

Državno odvjetništvo zauzelo je suprotan stav, navodeći da i dalje egzistiraju razlozi zbog kojih je Vrhovni sud za vođenje ovog postupka odredio Županijski sud u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vrhovni sud zahtjev za promjenom mjesta suđenja proglasio je neosnovanim pa će se i novo suđenje Glavašu i ostalima voditi u Zagrebu.

Prvu pravomoćnu presudu Vrhovnog suda Glavašu od osam godina zatvora, temeljem koje je služio zatvorsku kaznu u Mostaru s koje je pušten na privremeni otpust, Ustavni sud ukinuo je na samom početku 2015.

Nakon što je u lipnju prošle godine ponovno razmatrao žalbe na prvostupanjsku presudu u kojima je obrana tražila ukidanje presude, a tužiteljstvo strože kazne Vrhovni sud je 28. srpnja ukinuo je prvostupanjsku presudu i od zagrebačkog Županijskog suda zatražio novo suđenje za ratne zločine nad osječkim Srbima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a