Obavijesti

News

Komentari 95

Županica je u ovom uredu iza slika spremila 100.000 eura?

ŽUTA KUVERTA: Željko Žužić ispričao je na sudu kako je Marina Lovrić Merzel novac stavila iza slika kraj prozora. Bivšu županicu se tereti za niz koruptivnih kaznenih djela

VIDEO

Iako nije rekla da je 100.000 eura za nju, ja sam to pretpostavio jer se tako pričalo u kuloarima, svjedočio je velikogorički tajkun Željko Žužić u nastavku suđenja Marini Lovrić Merzel.

Bivšu sisačko-moslavačku županicu terete za niz koruptivnih kaznenih djela, među kojima je primanje mita od Žužića kako bi njegovoj tvrtki omogućila kupnju većinskog udjela od županije u Cestama Sisak. I on je bio optužen, no nakon što je priznao djelo i nagodio se s Uskokom, postao je svjedok. Na sudu je pričao da se s Merzel sastao tri ili četiri puta u prostorijama županije.

Počelo suđenje Marini Lovrić Merzel: 'Nisam uzimala mito'
Počelo suđenje Marini Lovrić Merzel: 'Nisam uzimala mito'

Sastali se nekoliko puta 

- Početkom lipnja 2011. doznao sam da se prodaje županijski udio u Cestama Sisak. Zvao sam županiju i tražio sastanak. Dobio sam sastanak kroz dan-dva. Pitao sam je da li je istina to što sam čuo i pitao za cijenu. Rekla je da je cijena 20 milijuna kuna i 100.000 eura - prepričao je Žužić prvi susret s Merzel.

Nakon godišnjeg ponovno je zatražio sastanak. Tom prilikom ponio je kuvertu u kojoj je bilo 100.000 eura u apoenima od 500. Čim je došao u županiju, pozvali su i njezina bliskog suradnika Željka Marjanovića te su ih uveli u sobu za sastanke. On ih je brifirao o tehnikalijama, a potom je, tvrdi Žužić, na traženje Merzel izašao i ostavio ih same.

'Merzel sam dao 100.000 eura, sakrila je novac iza nekih slika'
'Merzel sam dao 100.000 eura, sakrila je novac iza nekih slika'

- Sjedili smo za velikim stolom. S jedne strane bile su tri stolice i tri s druge. Stavio sam kuvertu na stol. Ona ju je uzela i ustala do police ili ormarića kraj prozora te je stavila iza slika - prisjećao se Žužić dodajući da je ormarić od stola bio udaljen nekih tri metra te da su na njemu, osim slika, bile neke vaze, svijeće i slično. Ubrzo je doznao da situacija nije onakva kako mu je bivša županica prezentirala te da tvrtka Elektrocentar Petek ima pravo prvokupa.

Tražio povrat novca 

- Ponovno sam tražio sastanak i rekao da se nismo tako dogovorili. Tražio sam povrat novca, no ona me je uvjerila da se ne brinem, da će sve biti u redu, te da Petek nema novca za otkup udjela i da mu banke neće dati kredit - pričao je Žužić te dodao kako je nakon toga čekao da ga pozovu na potpisivanje.

Sudac Ivan Turudić pitao ga je otkud mu taj novac.

- Prodao sam zemljište u centru Velike Gorice za mnogo više od 100.000 eura. Na Braču sam Rusima prodao zemljište. Imao sam 25 godina plaću 25.000 kuna i ostvarivao dobit i do milijun eura godišnje, pa sam valjda mogao nešto i uštedjeti - kazao je Žužić. Rešetali su ga i branitelji okrivljenih, koje je posebno zanimala njegova nagodba s Uskokom u drugom postupku, prema kojoj mora platiti 47 milijuna kuna u tri godine. Žužić je uplatio deset milijuna, a za ostatak je jamčio zgradom, koja je procijenjena na šest do sedam milijuna eura.

Merzel je na sudu rekla kako se nikad nije sastala niti pričala sa Žužićem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava