Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Sud smanjio dug Peveca prema Volvu, sada duguju 9,5 mil. kn

Riječ je o kupnji 70 kamiona na leasing, u to vrijeme bili najmodernijih na tržištu, koje je društvo Pevec nabavilo u vrijeme dok je njom upravljao osnivač Zdravko Pevec

6 komentara

Visoki trgovački sud preinačio je presudu bjelovarskog Trgovačkog suda, koja je postala pravomoćna, u dijelu koji se odnosi na dug Peveca d. d., prema švedskoj tvrtki Volvo Truck Corporation, smanjivši ga s prvostupanjske odluke s 12.511,312 na 9.575,711 kuna. Ujedno je preinačio troškove tako da Pevec na ime troškova Šveđanima treba platiti 514.746 kuna. 

Podsjećamo, riječ je o kupnji 70 kamiona na leasing, u to vrijeme bili najmodernijih na tržištu, koje je društvo Pevec nabavilo u vrijeme dok je njom upravljao osnivač Zdravko Pevec. Posao vezan uz nabavku 70 kamiona bio je vrijedan oko 27 milijuna kuna. Vozila su odgovarala Euro 5 normama, i za njih je  plaćeno 15 posto učešća. Isto tako je Šveđanima plaćeno 24 od 60 ugovorenih rata. 

Ulaskom u financijske poteškoće, Pevec je po sporazumu s davateljem leasinga kamione vratio Volvo Truck Corporationu. Podsjećamo da je svojevremeno Pevec, dok je bio u vlasništvu Zdravka Peveca, ima ukupno blizu 400 kamiona i po voznom parku slovio među najvećim transportnim tvrtkama. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message