Obavijesti

News

Komentari 90

Sudac koji je osudio Kristiana: 'Zemlja je okupirana od izroda'

Sudac koji je osudio Kristiana: 'Zemlja je okupirana od izroda'
4

Marijo Franetović poslao nam je demantij u kojem pojašnjava razloge zašto je Kristiana Vukasovića osudio na zatvor i tvrdi kako 'u zemlji okupiranoj od vlastitih izroda nema pravo na dostojanstvo'.

U tekstu sam dehumaniziran i demoniziran u maniri prokušanih metoda iz totalitarnih sustava u toj mjeri da se čovjek upita postoji li uopće takva osoba, nehumana te koja obnaša sudačku dužnost bez ikakvog znanja”, navodi u zahtjevu za demantijem sudac splitskog Općinskog suda Marijo Franulović (pardon, Franetović).
Teško su ga pogodili navodi, tvrdi, iz teksta od 13. rujna pod naslovom „Može li mu sustav pogledati u oči? Traži pravdu za Kristiana”.
- S tekstom je teško polemizirati jer ne sadrži niti jednu potpuno točnu informaciju vezanu za kaznene predmete o kojim govori već samo šokantne zaključke koji nisu potkrijepljeni činjenicama već potpiruju najniže strasti kod čitatelja, navodi sudac Franjetović (pardon, Franetović), koji je u pisanoj presudi Kristiana grubom omaškom preimenovao u Davora Smolju. 
- Što se tiče kaznenog predmeta u kojem je sad pokojni Kristian Vukasović proglašen krivim zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom te dobio bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci treba istaknuti tri stvari: Prvo, da je sudski vještak utvrdio kako je Kristian u trenutku počinjenja kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv, te kako mu je dijagnosticirana piromanija, zbog čega je postojala opravdana bojazan da bi mogao ponoviti isto kazneno djelo. Dakle, ne radi se o osobi koja nije mogla rasuđivati - naveo je sudac Franetović u demantiju. Dodao je i kako je “autor teksta izvukao s mrežnih stranica tri nepovezana događaja kojima je poveznica neistina o meni i mojem profesionalnom, angažmanu, ali i kontinuitet propagandističkih laži u pričama u kojima se pojavljujem, ne kao cilj nego kao kolateralna žrtva”. Naširoko je opisao što je sve poduzeo u postupku povodom smrti Dalibora Srdelića (sudac je ponovno napravio pogrešku i pogrešno napisao prezime, riječ je o Daliboru Sardeliću, op.a).
Sudac Franetović zaključuje: 
“Izvrgnut sam ruglu pred ogromnim čitateljstvom, kao i moja uža obitelj, međutim još više boli po tko zna koji put potvrđena spoznaja kako u našoj zemlji okupiranoj od vlastitih izroda nema svatko pravo na dostojanstvo”.

U nastavku donosimo cjelokupni demantij: