Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sudar brodica kod Medulina, a kod Trogira potonuo jedrenjak

Uslijed sudara gliser je 'nasjeo' na palubu pasare dok je jedan član posade pasare pao u more, no odmah je izvučen na palubu. U potonulom jedrenjaku nije bilo ljudi

mppi.hr
Foto: mppi.hr
21 komentara

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u subotu je zaprimila dvije dojave o pomorskim nesrećama na pulskom i splitskom području

Prva dojava o potonulom plovilu kod Divulja zaprimljena je u 12.45 sati. Djelatnici Lučke ispostave Trogir zatekli su potonuli drveni jedrenjak s dva jarbola naziva "Arborat", dužine 19,7 metara, hrvatske zastave i u vlasništvu pravne osobe iz Hrvatske. 

Utvrđeno je da je jedrenjak najvjerojatnije potonuo tijekom boravka na lukobranskom privezištu. Plovilo je potonulo do razine glavne palube dok je nadgrađe ostalo nepotopljeno te za sada nije uočeno onečišćenje mora niti morskog okoliša. Na jedrenjaku nije bilo ljudi.

Druga dojava zaprimljena je u 18.20 sati od Lučke kapetanije Pula čiji djelatnici su dojavili o sudaru dva plovila u Medulinskom zaljevu.  Izlaskom na očevid u medulinsku lučicu, djelatnici pulske Kapetanije zatekli su sudionike nesreće u njihovim plovilima. Jedan je bio gliser dužine 4,75 metara kojim je upravljao vlasnik M.Š., hrvatski državljanin, a drugi drvena pasara dužine 6,4 metara s dva člana posade, D.L. i Đ.M. od kojih je jedan vlasnik te ujedno i voditelj brodice, obojica hrvatski državljani.  

Do sudara je došlo na poziciji mol Financa u Medulinskom zaljevu u 17.45 sati u trenutku dok je drvena pasara isplovljavala iz medulinske luke u smjeru juga, te je udarila u plastični gliser koji je u tom trenutku uplovljavao u luku. 

Uslijed sudara gliser je 'nasjeo' na palubu pasare dok je jedan član posade pasare pao u more, no odmah je izvučen na palubu. U sudaru srećom nitko nije ozlijeđen, a nedugo nakon nesreće na navedenu poziciju doplovila je privatna brodica koja je oba plovila uzela u tegalj do "Kule" u medulinskoj lučici, gdje su djelatnici pulske Kapetanije potom obavili očevid.

Možda vas zanima i ovo:
Message