Obavijesti

News

Komentari 21

Sudar brodica kod Medulina, a kod Trogira potonuo jedrenjak

Sudar brodica kod Medulina, a kod Trogira potonuo jedrenjak
4

Uslijed sudara gliser je 'nasjeo' na palubu pasare dok je jedan član posade pasare pao u more, no odmah je izvučen na palubu. U potonulom jedrenjaku nije bilo ljudi

VIDEO

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u subotu je zaprimila dvije dojave o pomorskim nesrećama na pulskom i splitskom području

Prva dojava o potonulom plovilu kod Divulja zaprimljena je u 12.45 sati. Djelatnici Lučke ispostave Trogir zatekli su potonuli drveni jedrenjak s dva jarbola naziva "Arborat", dužine 19,7 metara, hrvatske zastave i u vlasništvu pravne osobe iz Hrvatske. 

Utvrđeno je da je jedrenjak najvjerojatnije potonuo tijekom boravka na lukobranskom privezištu. Plovilo je potonulo do razine glavne palube dok je nadgrađe ostalo nepotopljeno te za sada nije uočeno onečišćenje mora niti morskog okoliša. Na jedrenjaku nije bilo ljudi.

Druga dojava zaprimljena je u 18.20 sati od Lučke kapetanije Pula čiji djelatnici su dojavili o sudaru dva plovila u Medulinskom zaljevu.  Izlaskom na očevid u medulinsku lučicu, djelatnici pulske Kapetanije zatekli su sudionike nesreće u njihovim plovilima. Jedan je bio gliser dužine 4,75 metara kojim je upravljao vlasnik M.Š., hrvatski državljanin, a drugi drvena pasara dužine 6,4 metara s dva člana posade, D.L. i Đ.M. od kojih je jedan vlasnik te ujedno i voditelj brodice, obojica hrvatski državljani.  

Do sudara je došlo na poziciji mol Financa u Medulinskom zaljevu u 17.45 sati u trenutku dok je drvena pasara isplovljavala iz medulinske luke u smjeru juga, te je udarila u plastični gliser koji je u tom trenutku uplovljavao u luku. 

Uslijed sudara gliser je 'nasjeo' na palubu pasare dok je jedan član posade pasare pao u more, no odmah je izvučen na palubu. U sudaru srećom nitko nije ozlijeđen, a nedugo nakon nesreće na navedenu poziciju doplovila je privatna brodica koja je oba plovila uzela u tegalj do "Kule" u medulinskoj lučici, gdje su djelatnici pulske Kapetanije potom obavili očevid.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa