Obavijesti

News

Komentari 152

Troje djece zadržali u bolnici: Djevojčica ima puknuće glave

Troje djece zadržali u bolnici: Djevojčica ima puknuće glave
8

Sudar kamiona i školskog busa kod Pleternice: Vozaču busa je operirana noga. Nakon pregleda troje djece zadržano je u bolnici, ali su svi izvan životne opasnosti

VIDEO

Oko 13 sati u mjestu Gradac kod Pleternice sudarili su se teretno vozilo bosanskohercegovačkih registarskih oznaka i školski autobus požeških registarskih oznaka u kojem je bilo troje učenika od prvog do četvrtog razreda i 15 od petog do osmog razreda. 

Na mjesto nesreće u nekoliko minuta stigla su troja kola Hitne pomoći, policija i vatrogasci.

Kako doznajemo od v.d. ravnateljice osnovne škole u Pleternici Anke Dorbić, vozač autobusa je ozlijeđen, a djeca su u šoku.  Dvoje djece je na odjelu traumatologije, a na Odjelu intenzivne njege je trinaestogodišnja djevojčica kod koje u utvrđeno puknuće glave. Svi su izvan životne opasnosti.

Vozaču je, doznajemo, smrskana noga i njega su iz autobusa izvlačili vatrogasci. Ozlijeđenog vozača i 12 djece prevezli su na obradu u Opću županijsku bolnicu u Požegi. V.D ravnateljice Osnovne škole 'fra Kaje Adžića' u Pleternici, Anka Dorbić, potvrdila je da nitko od školaraca nema ozbiljnije ozljede.

– Pregledali su ih i većinu pustili na kućnu njegu. Jako su uplašeni jer su doživjeli traumu pa su svi htjeli što prije vidjeti roditelje.  To su sve djeca iz obližnjih sela. Šokirana sam i nadam se da će se vozač što prije oporaviti – rekla je Dorbić.

Kirurg u požeškoj bolnici, Ljubo Begić potvrdio da je vozač s teškim ozljedama ekstremiteta u ovom trenutku na operaciji, ali nije u životnoj opasnosti.

U tijeku je policijski očevid nakon kojeg će se znati više informacija.

'Bilo je strašno, djeca su vrištala'

Denis Strnak je sa svojim ocem  prvi ušao u bus i pružio pomoć ozlijeđenima. Za Večernji list rekao je kako je bio u kući kada je čuo jak udarac pa je odmah s ocem istrčao iz kuće. 

- Razvalili smo vrata autobusa kako bismo izvukli vozača kojemu je pola tijela bilo pritiješnjeno. Vjerujte mi, bilo je strašno kako su djeca izgledala. Vrištala su i sva su bila na podu. Bilo je krvavih -  rekao je Denis, a njegov otac dodao je kako je vozač bio pri svijesti dok su ga izvlačili i davao im upute što da rade. 

Jedan od prolaznika dao im je remen da vozaču koji je dosta krvario podvežu nogu. 

Tijekom noći pokušat će odvojiti autobus od kamiona

Očevid prometne nesreće trajao je i iza 19 sati. Promet između Pleternice i Kutjeva još uvijek je bio u prekidu. Prema neslužbenim informacijama tijekom noći će pokušati odvojit autobus od kamiona koji će ostati u Gradcu do jutra jer se na njemu nalazi roba za carinjenje. Navodno je prevozio sipinu za cementaru u Našicama. Uspiju li maknuti autobus promet će biti pušten jednim trakom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"