Obavijesti

News

Komentari 44

Sudbinu Agrokora odredit će trećina onih kojima je dužan...

Sudbinu Agrokora odredit će trećina onih kojima je dužan...
1

Kako je za odluku o otpisu dugova i promjenu vlasništva tvrtki u nagodbi potrebno 66 posto glasova, dovoljni su glasovi onih s 20 milijardi kuna za odluku o tome što će biti sa svih 58 milijardi kuna duga

VIDEO

Objavljeni točni podaci o dugovima Agrokora pokazali su da 77 tvrtki unutar koncerna međusobno duguje čak 11,5 milijardi kuna. 
To je važno jer su oni svi pod izvanrednom upravom, pa neće imati pravo glasa kad se bude odlučivalo o sudbini Agrokora.

Količina glasova koju netko ima, ovisi o visini dugovanja. Sve tvrtke pod izvanrednom upravom su isključene iz glasovanja, pa će o njihovim međusobnim dugovanjima i otpisima odlučivati drugi vjerovnici iako su oni zasebna poduzeća, sa zasebnom imovinom, poslovanjem, a mnoga su i izlistana na burzi.  

Ukupno je Agrokoru prijavljeno 58 milijardi kuna potraživanja, ali je izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom riskantnim potezom izbacila ruski Sberbank s 8,5 milijardi, a ukupno nisu priznali 16 milijardi duga.  

No i od priznate 41 milijarde, zbog međusobnih dugovanja Agrokorovih tvrtki, pravo glasa zasad imaju samo oni s 29 milijardi kuna dugova.  

Kako je za odluku o otpisu dugova i promjenu vlasništva tvrtki u nagodbi potrebno 66 posto glasova, dovoljni su glasovi onih s 20 milijardi kuna za odluku o tome što će biti sa svih 58 milijardi kuna duga. Dakle, dovoljna je da se složi tek jedna trećina i oni odlučuju o milijardama ostalih.  

Glavnu riječ među onima koji će odlučivati prvenstveno vode banke i vlasnici obveznica, a zatim dobavljači.  

Iz Agrokora su potvrdili odlučivanje po ovom modelu, ali upozoravaju da tražbine nisu konačne, te da o njima tek može odlučiti sud. Ruski Sberbank koji je jučer najavio žalbe, a Ramljak ih pozvao za stol, nije se odazvao zasad tom pozivu. Ukoliko se oni uključe, struktura onih s pravom glasa će se znatno promijeniti i dobili bi mogućnost odlučivanja o svom dugu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa