Obavijesti

News

Komentari 17

Njoj sude za ubojstvo kćeri, a sada će u zatvoru - opet roditi

Sanda Alibabić (38) iz slovenskog grada Jesenica i njezin ljubavnik Mirzan Jakupi (33) optuženi su da su do smrti pretukli Sandinu dvogodišnju kćer iz prošlog braka

VIDEO

Tridesetosmogodišnja majka iz slovenskog grada Jesenica kojoj se sudi jer je s vanbračnim partnerom do smrti pretukla dvogodišnju kćer u srijedu je pred sudom zanijekala sve navode iz optužnice. 

- Ne priznajem krivnju ni činjenice navedene u optužnici - kazala je Sanda Alibabić.

Ona je zajedno s ljubavnikom  Mirzanom Jakupijem (33)  u srpnju 2016. pritvorena i optužena za zanemarivanje djeteta i nasilje koje je dovelo do smrti njene 2-godišnje kćerke iz prethodnog braka.

Optuženi Mirzan Jakupi i Sanda Alibabić

Dijete je s teškim višestrukim ozljedama umrlo u bolnici, nakon što su je oboje istukli. Želeći prikriti što je s partnerom učinila, nazvala je hitnu pomoć, rekavši da se djevojčica ozlijedila jer je pala na radijator. 

Majka i njen sadašnji partner Jakupi optuženi su za zanemarivanje maloljetne osobe i okrutno postupanje, te 6 kaznenih djela izazivanja teških tjelesnih ozljeda koje su dovele do smrti. 

Budu li pravomoćno osuđeni, prijeti im najviša moguća kazna od 20 godina zatvora. 

Troje starije Sandine kćeri žive s biološkim ocem, njenim bivši suprugom, a optužena je u visokom stupnju trudnoće s novim partnerom i uskoro će roditi u zatvoru. 

Zbog toga će, kako je određeno,  iz zatvora u sudnicu biti dovođena zajedno s novorođenčetom koje će se smjestiti u posebnu sobu, ali će se suđenje periodično prekidati kako bi se optužena mogla posvetiti bebi. 

Riječ je o vrlo drastičnom slučaju nasilja nad malom djecom, no policija je tim povodom navela da se u Sloveniji godišnje prijavi najmanje 400 težih slučajeva okrutnog i nasilnog postupanja s djecom u obitelji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a